Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Maja Medić

Aleksandar Dolgij - Fotografije

Izdavač:  Strategic Point
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-918337-0-1
Povez:  Tvrd
Pismo:  Latinica
Broj strana:  220
Cena:
Popust: 10.00%
7 700,00 din. 6 930,00 din.

 

Opis:

Ova knjiga predstavlja izbor iz celoživotnog fotografskog stvaralaštva jednog od najvećih majstora portreta kod nas, Aleksandra Dolgija. Prva polovina knjige sadrži fotografije koje su izlagane, objavljivane i nagrađivane, dok drugu polovinu knjige čine nikada do sada objavljene fotografije. Knjiga sadrži 168 crno belih fotografija i tekstove koje su pisali ljudi koji su ga poznavali, sarađivali sa njim i na čije živote je u manjoj ili većoj meri uticao. Tekstovi, pisani sa veoma ličnom notom, čine da bolje upoznamo čoveka iza aparata - Dolgija u sećanjima njemu bliskih.

Arh. Aleksandar Dolgij (1931 - 2009) na  Akademiji  primenjenih umetnosti u Beogradu diplomirao je na Odseku za unutrašnju arhitekturu. Fotografijom počinje da se bavi na studijama 1956.godine. 1961.godine postaje član Foto- kluba „ Beograd“.Izlagao je na preko 300 izložbi u zemlji i inostranstvu. Osvojio je oko 120 nagrada, a 1989.godine dobija zvanje „Majstor fotografije“FSJ. Na medjunarodnoj izložbi u Beogradu,  pod okriljem "FIAP", u konkurenciji fotografa iz 50 zemalja osvaja  prvu nagradu za kolekciju.

"Za Dolgija je dominantna emocija, a bogati senzibilitet i istančanost duha fotografiju koriste kao put do maštovitih vizuelnih otisaka intima čoveka i u autoru i u modelima. Dolgij u svakom od postupaka pri stvaranju, od snimka pa do konačnog oblikovanja, nastoji da očuva netaknutu izvornu pobudu, a za njega je uloga umetnika da izrazi spoj umetničkog bića sa stvarnošću. Fotografije Dolgija su deo duboke intimne ljudske priče o ljudima i autorovom doživljaju života." - Dragoljub Tošić



 

Aleksandar - Vrline rataAleksandar i Alestrija

Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine