Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Jasper Jul

Pubertet - kad vaspitanje više ne pomaže

Izdavač:  Miba books
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-89595-49-9
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  197
Cena:
Popust: 10.00%
880,00 din. 792,00 din.

 

Opis:

Savetodavni institut FAMILYLAB Jespera Jula genijalna je inovacija u oblasti porodičnih odnosa, održavanja poželjne komunikacije između članova porodice i samopomoći, ili stručne pomoći, ukoliko dođe do narušavanja sklada zajedničkog života.

Veliku prekretnicu u životu svake porodice predstavlja period kada jedan njen član dospe u pubertet. Hormonalne turbulencije deteta koje postepeno prestaje da bude dete izluđuju ne samo njega nego i njegove roditelje, događa se da tu niko ne zna šta će sa sobom, kako da se ponaša, kako da shvati “suprotnu” stranu. Jaz se produbljuje, traže se rešenja – dete u pubertetu oseća da je neshvaćeno jer njegove nove ideje i promene u ponašanju ne nailaze na odobravanje roditelja ili ih čak užasavaju; oni odjednom žele da “disciplinuju” svoje dete od 12-13 godina, smatrajući da će se ono “popraviti” ako pribegnu pretnjama, zabranama i kažnjavanju – ili totalnom popuštanju u svemu – a nisu svesni da su mnogo godina zakasnili u primenjivanju ovih mera jer dete se vaspitava i “disiciplinuje” od samog njegovog rođenja.

U ovoj knjizi imamo prilike da kao čitaoci prisustvujemo radionicama odnosno seminarima na kojima je učestvovalo deset porodica i saznamo kako su se ova savetovanja odrazila na njih.

Autor ove studije, iskusni vođa radionica na kojima učestvuju roditelji i njihova deca u pubertetu uveren je u jedno: roditelji deci treba da budu oslonac, neka vrsta sparing partnera, da su im uvek na raspolaganju, da poštuju njihovu ličnost, ali nikako da manipulišu njima ili da im nameću svoja rešenja kojima se deca protive. Jesper Jul, što se može zaključiti iz njegovog stava prema temi pubertet, nastoji da igra ulogu advokata branioca adolescenata, dok roditeljma savetuje da se opuste i dozvole svojoj deci da sama odluče šta će preduzeti u konkretnom slučaju – uz njihovu pomoć ako je deca zatraže – i da ih puste da rastu jer pubertet jeste odrastanje i kako, autor naglašava, pubertet je činjenica a ne bolest.



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine