Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Umberto Eko

Baudolino

Izdavač:  Vulkan izdavaštvo
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-10-01605-5
Povez:  Tvrd
Pismo:  Latinica
Broj strana:  448
Cena:
Popust: 10.00%
1 .299,00 din. 1 .169,10 din.

 

Opis:

„Šta je život, ako ne senka jednog prolaznog sna?“

Četvrti krstaški pohod zatiče Baudolina u Carigradu, velelepnoj prestonici Vizantijskog carstva, poslednjem čuvaru moći i slave Rima. Krstaši su upali u grad, a u razaranju koje je usledilo, Baudolino spasava dvorskog istoričara Nikitu Honijata sigurne smrti i tada započinje da mu pripoveda svoju čudesnu priču.
Rođen kao prosti seljak u severnoj Italiji, Baudolino nije imao mnogo u svom posedu, ali zato jeste imao dva velika talenta – lako je učio jezike i lagao. Sudbina je udesila da u šumi sretne nikoga drugog do samog Fridriha Barbarosu, a car je bio toliko očaran Baudolinom da ga je usvojio i poslao na školovanje u Pariz. Baudolino tamo dolazi u dodir sa predanjima i legendarnim pričama o bajkovitim svetovima i rešava da sa neustrašivim prijateljima koje je stekao krene u avanturu na Istok.

Maestralni Eko stvara bogati svet vizantijskog carstva na zalasku, svet u kojem je teško razaznati granicu između istorije i mita, a njegovo poznavanje činjenica i srednjovekovne istorije Evrope upotpunjuje priču i približava nam fascinantne likove koje je stvorio.



 

BaudolinoBauk liberalizma nad Vojvodinom

Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine