Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Fukuoka Masanobu

Revolucija jedne slamke

Izdavač:  Arhit
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-907933-1-0
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  147
Cena:
Popust: 10.00%
600,00 din. 540,00 din.

 

Opis:

Knjiga koja se bavi prirodnom poljoprivredom i ishranom na prirodan način, ali više od toga filozofijom odnosa čoveka prema prirodi. Život u saglasju sa prirodom, zapravo je njena glavna tema. 

Masanobu Fukuoka (1913-2008) je bio jedan od najznačajnijih ljudi koji su se pojavili u našem dobu. Njegov pristup poljoprivredi i ishrani i njegova životna filozofija su pokrenuli čitav niz pokreta i otvorili jedan sasvim novi stari svet – svet prirodne poljoprivrede.

Zasnivajući svoju teoriju i praksu na četiri osnovna načela: bez obrade (oranja ili kopanja), bez đubriva ili komposta, bez plevljenja i bez hemikalija, uvodeći sasvim novi pristup poljoprivredi (npr. sejao je pre žetve), Fukuoka je ukazao na pravac kojim bi poljoprivreda morala da ide, ukoliko želimo da ova planeta bude udoban dom i za naše potomke. Dokazao je da se bez savremenih poljoprivrednih mera mogu postići isti prinosi kao i sa njima. Takode, pokazao je ličnim primerom kako se i ljudska ishrana može podrediti prirodnim tokovima.

Za svojih 95 godina je postigao ono o čemu drugi i ne sanjaju: ostavio je neizbrisiv trag u otkrivanju novih saznanja o čoveku i njegovom mestu u prirodi.




 




smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner
baner anglozine