Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Slaviša Pavlović

Zavet

Izdavač:  Smart studio
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-88947-11-4
Povez:  Tvrd
Pismo:  Ćirilica
Broj strana:  350
Cena:
Popust: 25.00%
880,00 din. 660,00 din.

 

Opis:

Posebno izdanje romana Zavet, sadrži 25 fotografija iz Prvog svetskog rata nastalih u objektivu ratnih reportera i vojnika, kao i dodatakom o herojima Prvog svetskog rata pod nazivom "Sećanja na zaboravljene ljude i trenutke" koji govori o Radomiru Putniku, Milunki Savić, Nikolaju Velimiroviću, pukovniku Dušanu Puriću, kao i osvrt na bitku na Mačkovom kamenu.

Ratna i ljubavna priča, inspirisana istinitim događajem, prati život srpskog vojnika tokom Velikog rata. On je borac koji ne želi da se bori, međutim kada je to potrebno onda je najhrabriji i najbolji u tome. Tu iskrenu borbu, zasnovanu na časti i viteštvu, podstaknutu očevim zavetom, neće pokvariti neprijatelj, nego mržnja, sujeta i ljubomora saborca i tako uzrokovati ličnu tragediju čiji se gubitak čini nenadoknadivim.

Kako se čast može povratiti? Mogu li mrtvi oživeti?

U trenucima kada priželjkuje sopstvenu smrt, ponižen i poražen, iznenada doživljava  ljubav koja će probuditi usnule želje, otvoriti vrata nekog novog života i podariti mu mir u vremenu nemira.

Ali, prošlost traži pobednika...

 

Komentari:

„Zavet je roman koga se sećam.

Vidim blatnjave bajonete iskopane na Ceru dok sam leti kao dečak čuvao stoku. Vidim metke i čaure poezije prošlosti. Osećam i miris dunja sa ormana detinjstva.
Radost i nada da takva Srbija još uvek nije umrla klizi između redova ovog romana.“ - Branislav Lečić

„Koncepcijski i strukturalno dobro isplaniran i napisan, sledeći i istorijsku, ali i svoju unutrašnju dinamiku, on čitaoca sigurnom rukom vodi iz poglavlja u poglavlje ne dozvoljavajući mu ni za trenutak da predahne.“  - Goran Petrović

„Ovakav roman "o nevremenu" sa početka prošlog veka, čije su poruke zapravo poziv na povratak večnim vrednostima, zaslužuje da se nađe pred čitaocima usred savremenog nevremena. Možda će nekome biti putokaz kojim treba da krene. A šta je piscu veća misija od toga?“ - Nikola Vlahović, Tabloid

 



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Nedavno pregledani naslovi

smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner