Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      



Proglašene najbolje knjige za decu u 2013.

Dva romana fantastike inspirisana balkanskim folklorom - "Deca Bestragije" Uroša Petrovića i "Zelenbabini darovi" Ivane Nešić, "Vidovite priče" Ljubivoja Ršumovića i knjige švedskog autora Ulfa Starka proglašene su za najbolje dečje knjige u 2013. godini prema mišljenju stručnjaka.

Sajt "Detinjarije" sproveo je novogodišnju anketu među književnim kritičarima, piscima i izdavačima za decu u potrazi za najboljim knjigama objavljenim tokom književno veoma plodne 2013. godine.



Od devet sagovornika koji su se odazvali anketi, po četvoro je među najuspelija književna ostvarenja u protekloj godini uvrstilo "Decu Bestragije"
Uroša Petrovića u izdanju Lagune, "Zelenbabine darove“", debitantski roman Ivane Nešić u izdanju Kreativnog centra i "“Vidovite Priče”" Ljubivoja Ršumovića sa ilustracijama Dušana Petričića (Laguna).

Poznavaoci književnosti za decu istakli su i knjigu Dejana Aleksića “"Koga se tiče kako žive priče"” (Kreativni centar), zbirku dramskih igara ""“Da li ste vi žaba"” Jasminke Petrović ( “Odiseja”), drugu knjigu za decu dramskog pisca Uglješe Šejtinca “"Čarna i Nesvet”" (Pčelica), novu knjigu Pop D. Đurđeva “"O babama i žabama"” (Pčelica), knjigu “"Budimir i retke vrste"” Zorana Panevskog (Kreativni centar) i “"Majmunoljupče"” Vladimira Manojlovića (RTS).

Kada su knjige stranih autora koje su objavljene u Srbiji tokom prošle godine u pitanju, kao najzanimljiviji se izdvojio švedski autor Ulf Stark čije knjige "Moj prijatelj šeik u Sturebiju“" i "Čarobne patike mog prijatelja Persija“" je objavio Kreativni centar a knjigu “"Diktator”" Fabrika knjiga.

Od prevedenih knjiga zapaženi su i novi nastavak priče o Trejsi Biker, devojčici koja živi u domu za decu bez roditelja ("Trejsi Biker u glavnoj ulozi"), jedne od najznačajnijih savremenih britanskih spisateljica za decu, Džeklin Vilson, koji je objavila Odiseja, zatim drugi deo priče o devojčici Hedvigi ("Hedviga i Maks ulov"“) švedske autorke Fride Nilson (Kreativni centar) i knjiga “"Bonjour Alis"” Džudi Kertin, roman o prijateljstvu i prvim simpatijama.

Tekst preuzet sa: Blic.rs

 

Podeli
smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner
baner anglozine