Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      



U užem izboru za NIN-ovu nagradu 15 romana

U uži izbor za NIN-ovu nagradu za književnost uvršteno je 15 romana na osnovu pristiglih na konkurs koji je otvoren do kraja godine, a sledeći izbor biće obznanjen posle sastanka žirija 30. decembra.


Od 38 romana koji su činili najširi izbor, u uži su ušli romani Miomira Petrovića "Miris mraka", Srđana Srdića "Satori", Milovana Stankovića "Ako u sledećem životu budeš leptir", Gorana Gocića "Tai", Slobodana Vladušića "Mi, izbrisani", Bojana Babića "Ilegalni parnas", Silvane Hadži-Đokić "Zlatno doba", Sonje Atanasijević "Vazdušni ljudi", Milete Prodanovića "Arkadija".

U užem izboru su i romani Vladislave Vojnović "Kozje uši", Ivančice Đerić "Sva je priroda divlja i surova", Berislava Blagojevića "Tiši od vode", Gordane Ćirjanić "Mreža", Gorana Skrobonje "Sva Teslina deca" i Dragana Jovanovića Danilova "Talasi beogradskog mora".

Žiri u sastavu Ljiljana Šop, Vladislava Gordić Petković, Mileta Aćimović Ivkov, Mića Vujičić i Vasa Pavković (predsednik), kako piše NIN, odluku o najužem izboru romana za ovo prestižno priznanje doneće na sledećem sastanku 30. decembra.

Preuzeto sa: blic.rs

 

Podeli
smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner
baner anglozine