Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It
Veća slika

Stefan Hertmans

Rat i terpentin

Izdavač:  Heliks
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-86059-46-8
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  315
Cena:
Popust: 10.00%
1 089,00 din. 980,10 din.

 

Opis:

Flamanski pisac Stefan Hertmans (1951) cenjeno je književno ime u Belgiji i Holandiji. Svojim najnovijim romanom "Rat i terpentin" privukao je znatnu pažnju međunarodne čitalačke publike.

Knjigu je Hertmans zasnovao na beležnicama koje su ostale posle smrti njegovog dede, Urbena Jozefa Emila Martina, učesnika Velikog rata i slikara, katolika iz industrijskog grada u Flandriji. U intimnoj ispovesti pratimo njegov život od odrastanja krajem 19. veka u velikoj bedi, preko užasa u ratnim rovovima i gubitka voljene žene, do mirnijeg života skromnog vernika i vrsnog slikara nakon zasnivanja porodice. Gotovo pola veka posle zbivanja koja su ga zauvek obeležila, Martin piše o događajima iz bitaka i svojoj velikoj ljubavi, a od tog gustog tkanja uspomena njegov unuk će uoči stogodišnjice Prvog svetskog rata ispričati neobično emotivnu i sugestivnu priču.

Uz diskretan i prefinjen ritam, Hertmans svoj pripovedački prostor u ovoj knjizi deli s Martinom. Tako je u realistično ogoljenim scenama ratnih strahota iz prve ruke predočeno rušenje nekadašnjeg sveta, a lična tragedija jedne mlade osobe stapa se s opštom tragedijom čitave generacije.

  


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine