Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Janis Varufakis

Ovaj svet može da bude bolji

Izdavač:  Kreativni centar
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-529-0219-4
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  180
Cena:
Popust: 10.00%
740,00 din. 666,00 din.

 

Opis:

U skladu sa svojim imidžom ministra bez kravate koji piše blog i radi kao konsultant u kompaniji za igrice, Janis Varufakis se, u svojoj knjizi „Ovaj svet može da bude bolji. Moji razgovori s ćerkom o ekonomiji“, poduhvatio teškog zadatka da ispriča priču o ekonomiji koja neće biti dosadna njegovoj ćerki tinejdžerki i njenim vršnjacima.

Ekonomske probleme i pojave i njihov uticaj na čoveka objašnjava jednostavnim jezikom, a u objašnjenjima poseže i za klasicima naučne fantastike, kao što su „Frankenštajn“, „Blejd raner“, „Zvezdane staze“ ili „Matriks“. Ova knjiga biće jednako zanimljiva svima onima koje zanimaju odgovori na pitanja o tome otkud sva ta nepravda i nejednakost u današnjem svetu, kako nastaju razorne finansijske krize i u kom pravcu treba razmišljati i delati da bi se situacija promenila nabolje. Čitajući ovu knjigu, saznaćete zašto se može desiti da čovečanstvo na kraju istrebi samo sebe, poput bezumnog virusa, i u čemu se sastoji nada da svet može da bude bolji.

„Kao što je doktor Frankenštajn hteo da oslobodi čoveka straha od smrti, tako i mašine što ih proizvodimo jesu odgovor na našu razumljivu želju da se oslobodimo kuluka koji nas sprečava da pišemo poeziju ujutru, da filozofiramo po podne, da idemo u pozorište predveče i da provodimo čitave sate večerajući s prijateljima i porodicom. U idealnom slučaju trebalo bi da nas naša izumiteljska sposobnost, kao i sposobnost proizvođenja mehaničkih robova, oslobodi, da nas približi društvu poput onog u „Zvezdanim stazama“, gde se svi ljudi bave svojim egzistencijalnim nemirima, a mašine obavljaju sav težak rad. Umesto utopije „Zvezdanih staza“, mehanizacija tržišnih društava dovodi nas bliže „Matriksu“, čineći tako da mašine liče na čudovište koje je stvorio doktor Frankenštajn.“



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Nedavno pregledani naslovi

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine