Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It
Veća slika

Grupa autora

100 najznamenitijih Srba

Izdavač:  Naša priča plus
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-87601-04-8
Povez:  Tvrd
Pismo:  Ćirilica
Broj strana:  835
Cena:
Popust: 10.00%
11 .340,00 din. 10 .206,00 din.

 

Opis:

Knjiga 100 najznamenitijih Srba predstavlja biografije 100 ličnosti koje su obeležile istoriju srpskog naroda i postavile temelje svekolikog našeg razvoja. Kroz njihove biografije ujedno pratimo i razvoj srpske države, Crkve, nauke, umetnosti i kulture.

Prateći život i dela ovih znamenitih ličnosti, upoznajući se s našom istorijom, uviđajući mukotrpan rad ovih velikana koji su, najčešće u najtežim uslovima, u ključnim istorijskim trenucima, započinjali svoje plemenite misije, pratimo i društveni, kulturni i duhovni početak i uzlet srpskog naroda, pa time ova knjiga predstavlja i samu suštinu našeg nacionalnog bića – duhovnog, istorijskog, kulturološkog... 
Svaka ilustracija u knjizi deo je našeg kulturno-umetničkog ili istorijsko-dokumentarnog blaga. To su u prvom redu slike – portreti naših poznatih umetnika, muzejski eksponati, i dela iz privatnih kolekcija, nedostupna široj javnosti, kao i značajni dokumenti od kojih neki predstavljaju i kulturno dobro od izuzetnog značaja (Ukaz kralja Petra II Karađorđevića Milošu Crnjanskom, sa kraljevskim grbom i pečatom Ministarstva prosvete Kraljevine Srbije iz 1935. godine, pečat kneza Lazara, Povelja cara Dušana izdata Hilandaru 1347, Lepoldova povelja Srbima...).

Autori tekstova su cenjeni naučni radnici, akademici i profesori Univerziteta.

Svojim sadržajem koji je od izuzetnog nacionalnog značaja, kvalitetom štampe i izrade, 100 najznamenitijih Srba predstavlja delo koje svaka institucija kulture i svaka porodica treba da poseduje u svojoj biblioteci! 

100 metaka - Visko - nisko100 pitanja i 100 odgovora

Možda ste zainteresovani i za ove naslove?Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine