Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Umberto Eko

Baudolino

Izdavač:  Plato books
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-447-0437-9
Povez:  Tvrd
Pismo:  Latinica
Broj strana:  435
Cena:
Popust: 10.00%
1 .800,00 din. 1 .620,00 din.

 

Opis:

Pikarska pustolovina, istorijski roman, priča o nemogućem zločinu, fantastični mizanscen, inventivne i vesele jezičke novine, čine "Baudolina" neobičnom knjigom koja kroz topos utopije progovara o problemima modernog sveta.

U onom delu donjeg Pijemonta u kojem će vremenom niknuti Alesandrija, Baudolino, seljače, maštar i šeret podvaljivač, osvaja Fridriha Barbarosu koji ga usvaja. Baudolino izmišlja i fantazira, ali kao nekim čudom, sve ono što njegova mašta dočarava pretvara se u Istoriju. Tako, između ostalog, izmišlja mitsko pismo sveštenika, Oca Đanija, u kome se obećava Zapadu basnaslovno kraljevstvo na dalekom Istoku, kojim će vladati jedan hrišćanski kralj, i koje je pokrenulo fantaziju mnogih potonjih putnika, uključiv Marka Pola. Prava avantura počinje mnogo kasnije, kada na putu ka dalekom kraljevstvu Baudolino susreće nemani iz srednjovekovnih bestijara, razne mitske i istorijske ličnosti, doživljava čudne događaje. 

Živopisna pustolovina, istorijski roman u kome niču klice problema Italije naših dana, priča o jednom nemogućem zločinu, fantastično kazivanje, pozornica inventivnih i veselih jezičkih novina, ova knjiga slavi snagu i mit utopije.



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Ostale kategorije


Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine