Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      


Tweet
Pin It
Veća slika

Stiven Fraj

Teniske loptice nebesa

Izdavač:  Studio Leo
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-89441-00-0
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  375
Cena:
Popust: 10.00%
990,00 din. 891,00 din.

 

Opis:

Za Stivena Fraja (1957, London) kažu da je savremeni Oskar Vajld, sunarodnici su ga proglasili za „nacionalno blago“, a na Tviteru ga prati više od dva miliona ljudi. Ovaj istinski renesansni čovek – glumac, pisac, novinar, komičar, televizijski voditelj, reditelj, borac za ljudska prava i slobode, aktivista u kampanjama za pomoć mentalno obolelima i HIV pozitivnim osobama, čak i predsednik jednog fudbalskog kluba – već više od tri decenije predstavlja jednu od najautentičnijih figura britanske kulturne scene. (Našoj publici je poznat po ulogama Melčeta u seriji Crna guja, Oskara Vajlda u filmu Vajld i detektiva u filmu Gosford Park, kao i doktora Gordona Vajata, bivšeg psihijatra sad ugostitelja, iz serije Bouns.) On je razoružavajuće iskren i neodoljivo duhovit kad govori o sebi,  bilo da su u pitanju njegova problematična mladost, njegova homoseksualnost ili borba s maničnom depresijom, i neumoljivo oštar, ali i urnebesno zabavan kad govori o problemima modernog društva, a originalnost njegovih pogleda i jedinstvena lakoća kazivanja i najsloženijih misli svrstavaju ga među vrhunske autore.

Svoj prvi roman, "Lažov", objavio je 1991, a usledili su romani "Nilski konj" (1994), "Stvaranje istorije" (1997) i "Teniske loptice nebesa" (2000).

Roman "Teniske loptice nebesa" kroz zanimljivu i napetu priču bavi se promišljanjem pitanja ima li čovek kontrolu nad svojom sudbinom, šta je pravda, da li se u osveti može uživati... Baveći se tim večnim temama, autor s lakoćom uspeva da ih učini svežim i zanimljivim, ne upadajući u pripovedačke zamke moralisanja i suđenja. Iako je u pitanju triler, odnosno vrsta štiva koje se čita u dahu, Fraj ni za trenutak ne gubi britkost u pronicljivom karakterisanju makijavelističkog licemerja političke scene, pragmatične kombinatorike poslovnih krugova ili nadobudne ispraznosti engleske aristokratije.

  


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?Nedavno pregledani naslovi

smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner
baner anglozine