Isporuka / Pomoć

 

Isporuka u Srbiji:


1. Ukoliko izaberete način isporuke STANDARDNA POŠTA i Vaša narudžbina pređe iznos od 3000 din. pošijku ćemo vam BESPLATNO dostaviti na željenu adresu (potrebno je odabrati opciju BESPLATNA DOSTAVA koja ce se pojaviti tek nakon što vrednost Vaše porudžbine predje 3000 din)

2. Ukoliko je vaša narudžbina manja od 3000 din. pošiljku Vam možemo poslati na jedan od 2 načina:

I način: Standardna pošta - Uplatnica (jeftinija poštarina): tiskovina ili paket. Potrebno je da nam prvo uplatite novac na tekući račun koji će biti naveden u porudžbenici koja će Vam stići mailom. Molimo Vas da sačekate potvrdu operatera o dostupnosti knjige pre uplate. Rok isporuke je 3-7 radnih dana. Cena dostave zavisi od težine naručenih knjiga i imaćete uvid u visinu poštanskih troškova pre konačne potvrde porudžbenice.

 

II način: Kurirska služba (brza pošta). Moguće je birati između dve kurirske službe. Pošiljku možete platiti pouzećem (prilikom preuzimanja) kao i putem uplatnice. Pošiljke poslate brzom poštom stižu za 1-3 radna dana. Cena dostave zavisi od težine naručenih knjiga i imaćete uvid u visinu poštanskih troškova pre konačne potvrde porudžbenice.

Ukoliko Vam je knjiga hitna molimo Vas da u napomeni napišete HITNO!

NAPOMENA: U slučaju da poručeni naslov nije dostupan, kontaktiraćemo Vas telefonom, poslati Vam SMS ili ćemo poslati obaveštenje mailom.


Isporuka u inostranstvo:

VAŽNO: Molimo Vas da pre uplate sačekate obaveštenje da su svi naslovi dostupni. Ukoliko se dogodi da neki naslov više nije dostupan, poslaćemo Vam obaveštenje i instrukcije za uplatu umenjenu za vrednost nedostupnog naslova ili ćemo Vam ponuditi moguću zamenu.

Za kupce iz inostranstva važe navedene cene u evrima (EUR) ili dolarima (USD). Novac nam možete uplatiti na neki od navedena načina koje birate prilikom poručivanja a u zavisnosti od izabrane opcije automatski dobijate mail sa podacima za uplatu.

I način: uplatom na devizni račun preko banke

II način: slanjem novca posredstvom Western Uniona

U slučaju plaćanja preko banke i posredstvom Western Uniona troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cenu.

NAPOMENA: Nakon uplate, knjige ćemo vam poslati u roku od nekoliko dana. U slučaju da je na neki naslov potrebno duže sačekati, obaveštenje ćemo Vam poslati mailom radi konsultacija sa Vama. Ukoliko su Vam knjige hitne molimo Vas da u napomeni upišete HITNO kako bi maksimalno ubrzali proces realizacije porudžbine.

Rok isporuke:
Evropa:
- avionom u roku od 2-5 radnih dana,
- DHL-om 2-3 radnih dana. 
Zemlje Afrike i Azije, Amerika, Australija:
- avionom u roku od 5-15 radnih dana,
- DHL-om 3-5 radnih dana.                                                         

NAPOMENA: U pojedinim državama moguće je da će carinska uprava tražiti plaćanje takse na uvoz. Ovi propisi variraju od države do države i savetujemo Vas da se raspitate da li to važi u Vašem slučaju. Takse na uvoz su nepredvidljive za nas. Trošak takse pada uvek na teret kupca.

Isporuka naslova iz inostranstva:

Za isporuku naslova iz inostranstva potrebno je da nam novac uplatite unapred. Rok isporuke može trajati od 7 – 60 dana u zavisnosti od zemlje iz koje knjige stižu. 

Kontaktirajte nas za cene knjiga jer one mogu biti različite od cena koje su navedene na sajtu inostranih izdavača i distributera jer se uvećavaju za troškove carine, transporta i konverzije inostranih valuta.

Reklamacije:

Reklamacije se mogu podneti isključivo u slučaju kada je - isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara specifikaciji narudžbine.
Reklamacije slati na Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli ili nas kontaktirajte telefonom.
Možemo Vam ponuditi zamenu proizvoda ukoliko je zamena moguća. Ukoliko zamena nije moguća, novac će Vam biti uplaćen na Vaš račun.

Izjava o zaštiti privatnosti i prikupljanju ličnih podataka korisnika i njihovom korišćenju:

Najbolja knjiga se obavezuje da će čuvati privatnost svih naših kupaca.

Informacije koje tražimo da unesete prilikom registracije su neophodne i koriste se u cilju obavljanja isporuke proizvoda i informisanja kupaca o novim naslovima, trenutnim akcijama, popustima i novostima. U svakom trenutku imate mogućnost odjave sa mailing liste. Odjavu možete izvršiti na jedan od sledećih načina: pozivom na broj +381 (0) 66/13.48.42 ili putem slanja e-maila na adresu info sa naslovom maila “Odjava”. 

Najboljaknjiga.com ne prodaje i ne iznajmljuje Vaše lične podatke trećim licima. Svi podaci se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci potrebni za izvrešavanje obaveza prema kupcima. Kupac u svakom trenutku može pristupiti svojim podacima, promeniti pristupnu lozinku ili opšte podatke.

Pomoć pri kupovini:

NAPOMENA
: slike na sajtu su informativnog karaktera i kao takve ne moraju u potpunosti odgovarati izgledu i obliku same knjige, ram - okvir (sl. 1) je sastavni deo sajta i ne nalazi se na samim koricama knjga.


 (slika1)

  I REGISTRACIJA:

Ukoliko prvi put naručujete na našem sajtu, potrebno je da se prvo registrujete. Formular za registraciju se nalazi u gornjem desnom uglu kao što je označeno crvenim pravougaonikom u slici ispod.


alt


U formularu koji će se pojaviti potrebno je da popunite sva polja označena zvezdicom, štiklirate opciju „Prihvatam uslove korišćenja“ i pritisnete dugme „Pošalji registraciju“.

Registraciju je moguće obaviti i kasnije u toku kupovine kada uđete u „KORPU“ a pre nastavka dalje procedure za porudžbinu knjiga.

 II PRETRAGA:

   Naslove možete tražiti na dva načina:

I način: Pretragom koja se nalazi na sreditni stranice. (na slici dole je zaokružena crvenim trouglom). Pruža Vam se mogućnost da naslove pretražujete po naslovima ili imenu autora. Ukoliko niste u potpunosti sigurni dovoljno je da upišete nekoliko početnih slova naslova. Druga mogućnost je pretraga po izdavačima. Iz padajućeg menija izaberite određenog izdavača i prikazaće Vam se sve knjige koje su objavljene od strane izabranog izdavača.

 


II način: Po Žanrovima. Izborom KategorijeKnjige, Strane knjige, Stripovi... – sa leve strane pojaviće se Žanrovi. Ukoliko Vas zanima posebna oblast npr. Alternativna učenja, klikom na željeni žanr imaćete pregled svih naslova iz te oblasti koji se nalaze na sajtu.

 
 III KUPOVINA:

Klikom na naslov određene knjige, dobićete opširnije podatke o naslovu koji ste izabrali.

Knjigu naručujete pritiskom na dugme „KUPI“ koje se nalazi ispod svakog naslova. Broj knjiga, možete menjati pre kupovine na brojaču koji se nalazi odmah pored dugmeta „KUPI“ ili u samoj „KORPI“.
Ukoliko Vam se umesto dugmeta "KUPI" prikaže dugme "RASPRODATO"  znači da knjiga trenutno nije dostupna. Klikom na samo dugme dobijate mogućnost da Vas obavestimo kada i ako naslov bude ponovo dostupan.
Uvid u naručene knjige, cenu dostave i načine plaćanja možete pogledati u „KORPI“ koja se nalazi u gornjem desnom uglu ispod dugmeta za registraciju. Klikom na korpu, pojaviće se prozor u crnoj boji. Klikom na dugme „KORPA“ nastavljate kupovinu.

   


 Prvi korak: BLAGAJNA. Tu će Vam se prikazati sadržaj korpe. U ovom koraku se još uvek može menjati količina naručenih knjiga. Brisanje artikla iz korpe se vrši na maloj korpi za smeće koja se nalazi odmah do strelice za promenu količina kao što je prikazano na slici ispod.

     

 Drugi korak: kliknite na dugme Blagajna. U nastavku ćete moći da proverite svoje podatke koje ste uneli prilikom registracije i da uradite eventualne izmene. Takođe, možete izabratti i drugu adresu za dostavu knjiga. Ukoliko ne izaberete drugu adresu za dostavu, knjige ćemo poslati na adresu koju ste naveli prilikom registracije tj. na primarnu adresu.

 Treći korak: Ukoliko su svi podaci u redu, kliknite na dugme „NASTAVI“. U ovom odeljku birate ančin dostave knjiga. Ujedno će Vam se prikazati i visina troškova dostave u zavisnosti od načina koji izaberete.

 Četvrti korak: Izaberite način plaćanja. NAPOMENA: Ukoliko se odlučite za isporuku Pouzećem – Pošta imaćete opciju samo Pouzeće.

 Peti korak: Zakljući narudžbinu. U ovom delu imate sve podatke porudžbine pre konačne potvrde. Takođe, ovde nam možete ostaviti napomenu ili komentar ukoliko ga imate.
Nakon pritiska na dugme „POTVRDI PORUDŽBINU“ pojaviće Vam se instrukcije za plaćanje vezane za način plaćanja koji ste izabrali.
Na mail će te dobiti potvrdu prijema Vaše porudžbine kao i broj porudžine i specifikaciju

Naručenih naslova i troškova dostave sa trenutnim statusom porudžbine koji se menja.

 
 IV STATUSI:

 „Na čekanju“  nakon završetka procesa online kupovine u prvom mailu će stajati ovaj status. Status „na čekanju“ znači da je porudžbina uspešno obavljena i da čeka dalju realizaciju. Porudžbine se preuzimaju svakog radnog dana u 9h i sve koje su stigle do tog vremena se preuzimaju za dalju realizaciju. Sve porudžbine napravljene nakon tog vremena se preuzimaju tek sutradan.

 „Potvrđena“ Ovaj status se primenjuje isključivo za uplate unapred (uplatnicom ili karticom) iz Srbije i za uplate iz inostranstva. Nakon evidentiranja uplate, dobićete novo obaveštenje o promeni statusa Vaše porudžbine. Status porudžbine će biti – Potvrđen. To znači da je uplata uspešno izvršena i da je pokrenuta dalja realizacija porudžbine.

 „Otkazana“ – Mail sa promenom statusa u slučaju otkazivanja knjige ćete dobiti ukoliko otkažete porudžbinu mailom ili telefonom. Nako toga, porudžbina se stornira i nećemo Vam poslati knigu.

 „Poslato“ – Kada dobijete mail sa statusom „Poslato“ znači da su knjige poslate na Vašu adresu i da ih možete očekivati. Više o rokovima isporuke piše kod ISPORUKE U SRBIJI ili INOSTRANSTVU.

 „Na reklamaciji“ - Ovaj status znači da je proizvod koji ste dobili neispravan ili ne odgovara specifikaciji proizvoda. Više informacija o Reklamacijama nalazi se u Uslovima korišćenja i u gore navedenom odeljku REKLAMACIJE.

Pomoć:

 Ukoliko Vam je potrebna bilo kakva vrsta pomoći oko registracije, porudžbine ili imate problem sa plaćanjem budite slobodni da nas kontaktirate telefonom na +381(0)64/928.40.48 ili putem slanja e-maila na adresu Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Poslednje ažurirano ponedeljak, 18 januar 2016 21:57