Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It
Veća slika

Barbara Goldsmit

Opsesivni genije - unutrašnji svet Marije Kiri

Izdavač:  Heliks
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  86-86059-01-6
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  256
Cena:
Popust: 10.00%
0,00 din. 0,00 din.

 

Opis:

Sa podnaslovom "Unutrašnji svet Marije Kiri", kroz razgovore sa potomcima, dnevničke zapise, pisma i laboratorijske beleške, knjigaOpsesivni genije otkriva ženu iza naučnika - figuru koja se bori da održi ravnotežu između blistave naučne karijere, društvenih predrasuda i svoje strasne prirode. Priznata istoričarka, Barbara Goldsmit, istražuje bolne ustupke društvu i kompromise koje je naučni i bračni par Kiri morao da pravi između ideala i životnih potreba, kao i u kojoj meri sudbina naučnog otkrića pripada naučniku. Priča o Mariji Kiri još jednom postavlja pitanje manipulisanja naučnim vrednostima i potvrđuje da je veliko naučno otkriće kakvo je bilo pronalaženje radijuma test na kome društvo uvek prvo pada, a posle se ispravlja.


Nauka kao nesavladiva strast koja se hrani samo nadljudskim naporima i apsolutnom posvećenošću, pol kao žig, radijum kao nagrada i prokletstvo, Nobelova nagrada i Akademija nauka u okovima predrasuda, ljubav kao sramota, rat kao iskušenje za prijateljstva i uverenja, istina kao mit... Opsesivni genije je priča sa mnogo junaka čije se sudbine prepliću na najuzbudljiviji način.

Knjiga "Opsesivni genije - unutrašnji svet Marije Kiri" izgrađena na čudesnim činjenicama, u spoju zanimljivog književnog pripovedanja i jasnog naučnog izlaganja, otkriva kako su um i srce jedne žene promenili svet.

  
Nedavno pregledani naslovi

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine