Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It
Veća slika

Alin Ohanesjan

Orhanovo nasleđe

Izdavač:  Laguna
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-521-1889-2
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  306
Cena:
Popust: 10.00%
799,00 din. 719,10 din.

 

Opis:

„Orhanovo nasleđe“ je roman prepun emotivne snage i istorijskog naboja koji stoji rame uz rame sa Hoseinijevim „Lovcem na zmajeve“.
 
Mladi turski biznismen suočava se s porodičnim tajnama i istorijom svoje zemlje i biva prinuđen na nemoguć izbor: da prošlost ostavi u prošlosti ili da sve priče, i one najbolnije, obelodani.
 
Kada Orhanovog divnog i ekscentričnog dedu Kemala – čoveka koji je izgradio pravu dinastiju na tkanju ćilima – budu pronašli mrtvog, potopljenog u kaci s bojom, Orhan će naslediti taj decenijama razvijan posao. No Kemalov testament donosi više pitanja nego odgovora. Porodično imanje je zaveštano nepoznatoj osobi udaljenoj hiljadama kilometara, vremešnoj ženi koja živi u jermenskom domu za stare u Los Anđelesu. Njeno postojanje i tajnovitost njene prošlosti samo će produbiti misteriju i pitanje zbog čega je Orhanov deda svoj dom u Turskoj ostavio nepoznatoj ženi, a ne sinu ili unuku.

Imajući u rukama samo prastari Kemalov skicenblok, rešen da ispravi nepravdu, Orhan odlazi u Los Anđeles. Tamo neće samo razotkriti priču koju osamdesetsedmogodišnja Seda pomno čuva, već će shvatiti da Sedina prošlost preti da rasturi njegovu budućnost.
 
U svom izuzetnom romanu Alin Ohanesjan je stvorila dva izuzetno upečatljiva lika – mladića neupućenog u prošlost svoje porodice i svoje zemlje, i starice koju progoni danak istorije otet od njenog života. Krećući se kroz vreme, od poslednjih godina Otomanskog carstva pa sve do kraja dvadesetog veka, „Orhanovo nasleđe“ tka pripovest o strasnoj ljubavi, neizrecivim strahotama, neverovatnoj istrajnosti i skrivanim pričama koje čak naraštajima mogu progoniti jednu porodicu.
 
„Potresna priča o nezamislivoj žrtvi. Knjiga koja zaranja u najmračnije uglove ljudske istorije i izranja s tananom slutnjom nade.“ Kirkus Reviews
 
Roman pruža vrlo nepristrasnu sliku stradanja jermenskog naroda i ukazuje na moguće razumevanje, čak i opraštanje. Kako autorka kaže „iako jesmo proizvodi svoje prošlosti, ne moramo biti njeni zarobljenici“. 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine