Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

ISKORISTITE PRAZNIČNI POPUST OD 20.12 - 10.01
-10% NA SVE PORUDžBINE!!!


Formule LjubaviFrajer sa susednog groba


Veća slika

Andrej Vizjak

Formule uspjeha za novo desetljeće

Izdavač: Mate, Zagreb
ISBN:  978-953-246-128-2
Povez:  Tvrd
Pismo:  Latinica
Broj strana:  260
Cena:
Popust: 10.00%
3 110,00 din. 2 799,00 din.

 

Opis:

Formule uspeha na temelju analize 600 preduzeća koja su pobedila krizu!

 

Pravila igre u svetskoj privredi su se promenila. Organski rast nije više dovoljan za uspešno jačanje u procesu koncentracije. Svetska ekonomska kriza je zaoštrila pritisak i u većini privrednih grana pokrenula talas aktivnosti preuzimanja. 

Autor knjige, A. Vizjak u knjizi iznosi statističku analizu finansijskih podataka 8000 preduzeća iz najrazličitijih privrednih grana i država sveta u poslednjih deset godina. Među njima je sproveo istraživanje i odabrao uzorak od 600 preduzeća koja uspešno pobeđuju sadašnju ekonomsku krizu, pa ih je imenovao pobednicima decenije. Statističke analize prilikom istraživanja potkrepio je konkretnim poslovnim primerima iz sedam privrednih grana kroz sedam segmenata:

1. telekomunikacijsku privrednu granu sa primerom Deutsche Telekom-a
2. industriju motornih vozila sa primerom AutoZubak-a
3. proizvođače hrane i pića s primerom Farm Ihan
4. naftnu i plinsku industriju s primerima PKN-Orlen-a i Petrol-a
5. trgovinu sa primerom METRO Group-a i Mercator-a
6. industriju robe široke potrošnje sa primerima Gorenja i Elana
7. medijsku privrednu granu sa primerom Bertelsmann-a

Četiri vrste pobednika su: Lokalni eksperti, Regionalni heroj, Međunarodni pobednik, Globalista privredne  grane.
Gubitnici budućnosti će biti sva ostala preduzeća, koja u koncentraciji svoje privredne grane neće oblikovati jasan profil nekog od četiri profila pobednika.


"Osigurati kvalitetnu i sigurnu prometnu mobilnost naših klijenata bio je i ostao naš temeljni cilj. Pronalaziti načine da ta mobilnost bude i izvor zadovoljstva naših klijenata stalni je izazov. Srećni smo što smo naučili vrlo visoko ceniti primedbe i priedloge naših klijenata, a kada smo odlučili iste i nagrađivati bilo je jasno da smo uspeli. Verujemo da ćemo zajedno sa klijentima i našim radnicima u budućnosti stvarati nove proizvode i nove usluge prometne mobilnosti upravo po meri tržišta." 
Pavo Zubak, predsednik uprave AutoZubak

"Naš poslovni model je jednostavan – određuju ga troškovi, distribucija i robna marka. Tajna uspeha Gorenja je u tome da kontrolišemo ta tri elementa, iako nemamo jednakih prednosti veličine kao globalisti privredne grane. To nam uspeva s velikom snagom inovacije i fleksibilnosti. Sa te dve sposobnosti možemo se odazivati na posebne želje kupaca i da trajno osvajamo međunarodne proizvodne niše." 
Franjo Bobinac, predsednik uprave Grupe Gorenje

"U sve zahtevnijim ekonomskim okolnostima preduzeća se mogu dugoročno uspešno razvijati samo ako pri oblikovanju strateških usmerenja uzimaju u obzir odgovarajuće činioce spoljnih i unutrašnjih poslovnih okolnosti, a ujedno grade odgovarajuće poslovne sposobnosti i upotrebljavaju odgovarajuće poslovne modele za svoj razvoj i konkurentnost na tržištima. Pristupe tome sistematski predstavlja ova knjiga, koja je korisno strateško oruđe za upravljanje svakim preduzećem."
mag. Žiga Debeljak, predsednik uprave, Mercator, d.d.

"U Grupi Sava Re već smo u prošloj deceniji postavili temelje za razvoj u regionalnog heroja u oblasti osiguranja. Postali smo vodeće reosiguranje u jugoistočnoj Evropi i ušli na tržište neposrednog osiguranja u brojnim državama. Izazov ove decenije će biti da se transformišemo u međunarodnog pobednika. Pri tome će nam biti Formule uspeha velika pomoć."
Zvonko Ivanušič, predsednik uprave Grupe Sava Re



 




Nedavno pregledani naslovi

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka