Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

  • Inferno -Den Braun - Po promotivnoj ceni!

    Dante je inspirisao rađanje još jednog umetničkog dela! Ali umetničkog dela koje seje smrt. Da li Inferno za čovečanstvo znači Pakao, Čistilište ili Spasenje?

    https://najboljaknjiga.com/7485-Inferno.html

  • Poželeti od meseca - Donald Klark - AKCIJA!!!

    Život i delo Bili Holidej, njene pesme i socijalno-istorijski i kulturni milje ere svinga znalački su i pregnantno osvetljeni ovom neprocenjivom knjigom.

    https://najboljaknjiga.com/7572-Pozeleti-od-meseca.html

  • Ronaldo; opsesija za savršenstvom - Luka Kaioli - AKCIJA!!!

    Svetski bestseler o jednom od najboljih i najpopularnijih fudbalera današnjice. Šta je to u ličnosti Kristijana Ronalda što izaziva toliko suprostavljena osećanja i mišljenja?

    https://najboljaknjiga.com/7487-Ronaldo-opsesija-za-savrsenstvom.html

  • Zavet - Slaviša Pavlović - Posebno izdanje - USKORO!!!

    Posebno izdanje romana Zavet, u tvrdom povezu, sadrži mnoštvo fotografija iz Prvog svetskog rata, nastalih u objektivu ratnih reportera i vojnika.

    https://najboljaknjiga.com/7550-Zavet.html

   logo.v      



Identitet i nasiljeIgra


Veća slika

Stela Subotički Mihailović

Igra

Izdavač:  Književna omladina Srbije
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-7343-188-8
Povez:  Tvrd
Pismo:  Ćirilica
Broj strana:  224
Cena: 691,00 din.

 

Opis:

Nagrada "PEGAZ" za prvo mesto u kategoriji "Roman" u 2012. godini!

"Igra" je roman o Srbiji kakvu znamo samo iz priča, o ljudima koje pamtimo sa požutelih fotografija, o ljubavnom trouglu pred vihorom Drugog svetskog rata.

Septembar 1940. najavljivao je dane tajnih strasti. Julijana nije mogla da pretpostavi da će joj neobičan susret u vozu promeniti život. Nikola biva prinuđen da bira između voljene žene i odanosti Kralju i Otadžbini. Proleće će doneti preokrete i stradanja.

,, Velike ljubavi pripadaju našim najvećim zemaljskim snovima. Koliko god ih potiskivali, one su uvek tema koja nam se pojavi kao vizija smisla. I onda kada pokušamo da je potisnemo, ona vlada našim nesvesnim ogoljujući činjenicu da jedino iskrena i prava ljubav može biti spoj pravih misli, osećaja i delovanja. A da bi prava ljubav bila duboka, potrebna je hrabrost, moralnost i intuicija. Jednostavnije rečeno, ljubav za nas predstavlja sve ono što u sebi već nosimo, ali i iskustva i želje koje još nismo ostvarili i doživeli. Svi izbori partnera su rezultat naše potrebe da proživimo iskustva koja našoj svesti i duhu nedostaju. Bilo bi lakše učiti na tuđim iskustvima, ali kakvi bi onda bili bez sopstvenih?

.„Igra“ nas vodi u predratno doba prošlog veka, u vreme kada su se cenili ljubav i poštovanje. Čitajući ovu divnu knjigu, šetaćete predratnim Beogradom, Topolom i njenom predivnom okolinom, korzoom kojim se i sada šeću mnogi potomci, kaldrmama po Knez Mihailovoj ulici po kojoj šeću neka nova Julija, Nikola, Voja. U romanu je prikazan psihološki momenat gde se mlada učiteljica koleba između dve ljubavi. Kakva je sudbina istih, otkrićete sami čitajući ovu prelepu ljubavnu priču. Sigurna sam da će vam izmamiti osmeh, ali i poneku suzu.

Često je neka ljubav toliko jaka da joj ni vreme ne može ništa, potajno zapisana u vremenu i zvezdama, toliko silna da leluja po livadama i krošnjama, kroz vreme.

Čitajući roman ,Igra,, setila sam se priče o ljubavnom trouglu Laze Kostića, Nikole Tesle i tadašnje vojvođanske lepotice Lenke Dunđerski koja je poticala iz ugledne i bogate porodice zemljoposednika u Bačkoj, a u koju je Laza Kostić bio do ušiju zaljubljen. Međutim, njoj je bilo 24, a njemu 54 godine. Zbog te velike ljubavi koju je osećao prema Lenki, Laza Kostić je želeo da joj nađe dostojnog muža, pa je zato pokušao da njome oženi poznatog naučnika Nikolu Teslu. Na žalost, Lenka Dunđerski je umrla ubrzo posle toga. O prepiskama i pismima između Tesle i Kostića, mnogo godina kasnije govorio je i poznati književnik Stanislav Vinaver. U svom tekstu „Kako se rodila pesma Santa Maria della salute " on govori o prepisci između velikog naučnika i velikog romantičarskog pesnika upravo zato jer je u središtu bila Lenka Dunđerski. A ta nesrećna mlada devojka postala je besmrtna tek u Kostićevoj labudovoj pesmi, kojom se, kako ističu neki istoričari književnosti, na najlepši način okončava i srpski romantizam u književnosti.

Ljubav nema drugih želja nego da se ispuni. Ali, ako volite, a morate još i da želite, poželite da se istopite i budete kao potok razigrani što peva svoj milozvuk noći. Spoznajte bol prevelike ljubavi. Neka vas rani sopstveno poimanje ljubavi zbog koga ćete krvariti drage volje i radosno, snevajući za još jedan dan ljubavi.

         I nemojte misliti da možete usmeriti puteve ljubavi, jer ljubav, ako joj se učinite vrednima, usmeriće vaše puteve, kao što je to uradila junakinji ovog romana...,,

                                                                                              Iz recenzije



 




Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka