Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

  • Inferno -Den Braun - Po promotivnoj ceni!

    Dante je inspirisao rađanje još jednog umetničkog dela! Ali umetničkog dela koje seje smrt. Da li Inferno za čovečanstvo znači Pakao, Čistilište ili Spasenje?

    https://najboljaknjiga.com/7485-Inferno.html

  • Poželeti od meseca - Donald Klark - AKCIJA!!!

    Život i delo Bili Holidej, njene pesme i socijalno-istorijski i kulturni milje ere svinga znalački su i pregnantno osvetljeni ovom neprocenjivom knjigom.

    https://najboljaknjiga.com/7572-Pozeleti-od-meseca.html

  • Ronaldo; opsesija za savršenstvom - Luka Kaioli - AKCIJA!!!

    Svetski bestseler o jednom od najboljih i najpopularnijih fudbalera današnjice. Šta je to u ličnosti Kristijana Ronalda što izaziva toliko suprostavljena osećanja i mišljenja?

    https://najboljaknjiga.com/7487-Ronaldo-opsesija-za-savrsenstvom.html

  • Zavet - Slaviša Pavlović - Posebno izdanje - USKORO!!!

    Posebno izdanje romana Zavet, u tvrdom povezu, sadrži mnoštvo fotografija iz Prvog svetskog rata, nastalih u objektivu ratnih reportera i vojnika.

    https://najboljaknjiga.com/7550-Zavet.html

   logo.v      






Veća slika

Angelina Petrović

Psiha

Izdavač:  Smart studio
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-88947-07-7
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  353
Cena: 648,00 din.

 

Opis:

Dunja je mlada devojka, koja odrasta u mirnoj varošici i naizgled ima sve što može poželeti. Kada njen otac Stevan odluči da se preseli u Beograd, i povede je sa sobom, ona će se oštro suprotstaviti tome, ali će Stevan ostati neumoljiv. Odvešće je u nepoznato, u neizvesnost, u ružnu stvarnost. Dunja je osećala da otac nešto krije, pa zato odlučno kreće u potragu za majkom, koja je odavno napustila njihov dom. Prividno bezazlena potraga otvara mračna vrata prošlosti, i dok traga za jednom, otkriva drugu istinu, koja će je odvesti tamo, gde nije ni slutila da će poći. Silovana, ponižena i ucenjena, od čoveka koga je nazivala ocem, poželela je da umre. Ali, tu problemima nije kraj. Oni tek počinju...

-------------------------------------------------------------------------

Pročitati Psihu, a ne ostaviti komentar je, čini se nemoguće, obzirom da je pisan jasnim i upečatljivim stilom, bez pokušaja da se utisne neka suvišna književna novina, već se priča razvija u stilu klasika svetske književnosti; tečno, sigurno, nikako napadno ili dosadno, što govori da je autorka tokom celog romana održala koncentraciju na visokom nivou. Međutim, ta kompaktnost u književnom izrazu Angeline Petrović samo je jedan u nizu kvaliteta koji se prožimaju kroz roman, i kao da se ti kvaliteti međusobno takmiče u borbi u kojoj nema pobednika, ili su pobednici svi. Stvarni i jasni dijalozi, kao da nisu izmišljeni, kao da nisu plod Angelinine mašte, već deluju kao transkript razgovora iz stvarnog života, pa uz maestralne opise, koji su detaljni, ali nenapadni, kod čitaoca u mislima stvaraju skoro stvarne slike događaja o kojima autorka govori. Takođe, neophodno je osvrnuti se na likove, koji uključujući Dunju, kao glavnu junakinju, podsećaju na ljude iz našeg života, iz stvarnosti, koji se preispituju, koračajući na tankoj žici između dobra i zla. Upravo prilikom tog hoda, kada bi se svaka reakcija činila pogrešnom, Angelina briljira, iznosi svoj raskošan književni talenat, naročito prilikom opisa osećanja, mentalnog i duševnog stanja junaka Psihe.

Slaviša Pavlović



 



 




smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka