Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 sova snow      


Tweet
Pin It
Veća slika

Mičio Kaku

Ajnštajnov Kosmos

Izdavač:  Heliks
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-86059-56-7
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  208
Cena:
Popust: 10.00%
1 .320,00 din. 1 .188,00 din.

 

Opis:

Knjiga "Ajnštajnov kosmos", čiji je autor jedan od najznačajnijih teorijskih fizičara današnjice, Mičio Kaku, predstavlja kratak i jezgrovit vodič u uzbudljiv i zavodljiv svet moderne fizike izgrađen na pepelu starih teorija i u sukobu dve vodeće struje u fizici - kvantne mehanike i relativistike. Jasno, nadahnuto i poetično Kaku govori o naučnom, političkom i emotivnom životu najvećeg naučnog genija našeg doba, Alberta Ajnštajna, pričajući istovremeno i o divljem XX veku, vremenu velikih ratova i još većih otkrića, zloupotreba nauke i ljudi, o nacizmu i pacifizmu, ljubavi i mržnji.

Prvi put vam sada pero ozbiljnog i talentovanog biografa otkriva šta se zaista krilo u naučnom umu iza tih blistavih i nasmejanih Ajnštajnovih očiju i pod krunom prepoznatljive razbarušene kose. "Ajnštajnov kosmos" je biografija o dva junaka koja su gradila jedan drugog - o Ajnštajnu i o modernoj fizici.

"Ajnštajnov kosmos je originalan i maštovit vodič kroz Ajnštajnovu zaostavštinu... Mičio Kaku govori ne samo o istoriji teorije relativnosti već i o novijim teoretskim i eksperimentalnim naučnim probojima, otkrivajući Ajnštajnovu viziju – nauku, politiku i potencijal – vrhunski napisano i zavodljivo jasno."
Brajan Grin, autor knjige Elegantni kosmos 

Ajnštajn za neupućeneAjnštajnova kći - Potraga za LizerlNedavno pregledani naslovi

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine