Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      






Veća slika

Joko Ogava

Profesor i njegova domaćica

Izdavač:  Tanesi
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-81567-69-2
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  181
Cena: 770,00 din.

 

Opis:

Joko Ogava, jedna od najcenjenijih japanskih književnica, napisala je potresno lepu knjigu o porodici, pamcenju i matematici.

On je izvanredan profesor matematike s neobičnim problemom — posle teške ozlede glave njegovo trenutno pamćenje svedeno je na samo osamdeset minuta. Ona je majka desetogodišnjeg dečaka i spretna domaćica koja pazi na profesora. Svakoga jutra, Profesor i njegova domaćica iznova se upoznaju; medu njima se rađa neobičan i divan odnos. Iako mu sećanje ne traje dugo (njegov mozak je poput trake koja se svakih osamdeset minuta briše), Profesor i dalje živo pamti skladne jednačine iz prošlosti. A brojevi, u svom jasnom poretku, domaćici i njenom sinu otkrivaju skroviti lirski svet.

Profesor ume da poveže najjednostavniju veličinu, kao što je veličina domaćicine cipele, sa univerzumom i na taj način tešnje i dublje povezuje njihove živote, iako mu pamćenje polako nestaje. "Profesor i njegova domaćica" knjiga je o čarobnoj priči o značenju života u sadašnjem vremenu i o neobičnim jednačinama koje su kadre da stvore porodicu…



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Nedavno pregledani naslovi

smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner