Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      


Tweet
Pin It
Veća slika

Miljenko Jergović

Psi na jezeru

Izdavač:  Rende
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-6173-032-0
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  384
Cena:
Popust: 10.00%
1 485,00 din. 1 336,50 din.

 

Opis:

Izabrane pjesme Nane Mazutha

U sobi 119 jednog beogradskog hotela, gost iz Kanade, sarajevski pesnik Nikanor Nano Mazuth, doživljava moždani udar i pada u komu. Policija i službenici hotela provaljuju u zaključanu sobu i odvoze ga u bolnicu. Zainteresovan za ličnost tajanstvenog gosta, iz puke radoznalosti, recepcioner hotela, Arif Nevzeti, ukucava ime pesnika u internet pretraživač, pokušavajući da sazna što više podataka o njemu.

Priča se odvija u dva pripovedna toka. U jednom, pisanom u prvom licu, otkrivamo šta se događa u glavi čoveka koji je u dubokoj komi. U drugom, pisanom u trećem licu, pratimo mladog Nevzetija i njegovu opsesivnu potragu za činjenicama o životu i delu Nane Mazutha.

Kroz Arifovo istraživanje saznajemo filtrirane, šture, bez reda složene i nepovezane informacije o Mazuthu koje su dostupne preko interneta, dok se preko fragmentarno razbacanih sećanja komatoznog pesnika, pojavljuje istinita priča o njegovom životu.


"Šta je u glavi čovjeka koji se odvojio od stvarnosti, pa spava ili je u komatoznom stanju? Neće baš biti da je u toj glavi ništa. Isto tako, neće baš biti da je sve u košmaru i u neredu, kao što obično jest u literarnim i filmskim prikazima takvih stanja. Miljenko Jergović, YellowCab, april 2011." 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner
baner anglozine