Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 sova snow      


Tweet
Pin It
Veća slika

Andrija Jonić

Refren

Izdavač:  Književna omladina Srbije
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-7343-205-2
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  136
Cena:
Popust: 10.00%
440,00 din. 396,00 din.

 

Opis:

Drugo izdanje srpske odiseje XI veka

Šta predstavlja najveću tajnu sakrivenu od sveta?
Šta ako je sve što ste ikada znali bila laž?
Koliko je bezuslovna ljubav zaista važna?

,,Refren’’ nije knjiga za ovo vreme. Ovo je knjiga jedne bolje književne budućnosti. Za sve one koji gledaju napred. Samosvesno. Ona nije balast književnog znanja, nego jedna velika lektira u kojoj obrazovan čovek uživa, a onaj koji je ne poznaje ima priliku da oseti šta je književnost i zašto je važna.’’ 

Književno delo kao što je ,,Refren,, govori prvenstveno o svetu bez smisla, ali pre svega o svetu u kojem smisao postoji, ali u kojem smo osuđeni na njegovo uporno izmicanje. O svetu u kome smo preoblikovani, usmereni kao marionete.

Već u prvim rečenicama ovog romana suočavamo se s pripovedačevom dubokom sumnjom u operiranje jezika i svesti koji su mu jedini dostupni alat za pristup i razumevanje sveta ovakvog kakav jeste. A verbalni virtuoz i ultimativni skeptik kroz čiju je naraciju i svest roman oblikovan, odaziva se na ime Neimenjivi – ili -NN, koji se do kraja romana razračunava s iluzijom dostupne, koherentne stvarnosti.

Jonićev monolog, kroz reči junaka romana, fascinira energijom, doslednošću, misaonom i stilskom invencijom koja deluje neiscrpno. 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?Ostale kategorije


smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner
baner anglozine