Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 sova snow      


Tweet
Pin It




Veća slika

Simona Vinči

Kao u doba kada nisu postojale majke

Izdavač:  Clio
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-7102-307-8
Povez:  Tvrd sa omotom
Pismo:  Latinica
Broj strana:  329
Cena:
Popust: 10.00%
1 .100,00 din. 990,00 din.

 

Opis:

Šta se odista dogodilo sa Irinom? U tajnom i magičnom Irininom utočištu, na stranicama njenog dnevnika, Pjetro će otkriti da devojčicina smrt krije strašnu tajnu. Za njega je kucnuo čas da izabere, da odluči. Čitalac tako stiže, u gustom prepletu istorijskih događaja i ličnih tragedija, pravo u srž jedne izrazito savremene priče o zavisnosti od majčine figure. I o neophodnosti da se oslobodimo nje kako bismo svet sagledali sopstvenim očima. 

Ova knjiga razbija stereotipe o detinjstvu kao srećnom i bezbrižnom dobu, pa je za one koji misle svojom glavom, spremne da se suoče sa lažima u koje veruje i smišlja ih veliki deo čovečanstva. 
Ljubica Arsić 

"Uzbudljiv psihološki triler, a ujedno svojevrstan bildungsroman. Radnja romana nas vodi u predele mučnog odrastanja dečaka Pjetra koji se proilazeći kroz "rane jade" suočava sa velikom tajnom. Skoro incestuozna veza sa majkom i školovanje u fratarskom internatu pripremaju ga za dizanje zavese na pozornici kojom suvereno vladaju zlo i neprilagođenost odraslih. Za Pjetra je kucnuo čas da se izbavi i krene putem kojim će videti svet svojim očima. Kako? Simona Vinči na prilično otvoren i bespoštedan način govori o psihološkom problemu separacije, rastanka, o mračnom teretu porodične patologije razvijane u senci fašizma i snazi volje koja čoveku pomaže da preinači svoju sudbinu.
Ujedno, ovaj roman razbija stereotipe o detinjstvu kao srećnom i bezbrižnom dobu, pa je za one koji misle svojom glavom, spremne da se suoče sa lažima u koje veruje i smišlja ih veliki deo čovečanstva. Forum B92-Kultura i umetnost-Literatura, 04.09.2009, 13:21" (Rahel)



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine