Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Rejmond T. Mekneli, Radu Floresku

U potrazi za Drakulom

Izdavač:  Tisa
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-83597-13-0
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  309
Cena:
Popust: 10.00%
583,00 din. 524,70 din.

 

Opis:

Profesori istorije na Bostonskom koledžu Rejmond T. Mek Neli i Radu Floresku, u knjizi „U potrazi za Drakulom“ kombinujući naučne činjenice sa popularnim pripovedanjem romana strave i užasa, precizno oslikavaju vreme i istorijski lik rumunskog kneza iz 15. veka Vlada Cepeša.

Prvi put ova knjiga objavljena je 1972. godine povodom 175 godina od pojave romana „Drakula“ Abrahama Brema Stokera. Pred nama je obnovljeno i dopunjeno izdanje. Koristeći brojne stare mape, dokumente, hronike, narodne legende i istorijske činjenice, pisci ove knjige stvaraju dvostruku istoriju: opisuju stvarnog Cepeša, nemilosrdnog vladara Vlaške i čuvenog nabijača na kolac (ovaj rumunski knez rodom iz Transilvanije svoje neprijatelje usmrćivao je na pomenuti način, i po nekim istraživanjima tako pogubio desetak hiljada ljudi) i vampira Drakulu koji je zahvaljujući lekaru i romansijeru Bremu Stokeru postao jedan od najpoznatijih likova britanske i evropske literature.

Autori ove knjige pokazuju nam kako je Brem Stoker koristeći mitologiju stvorio „Princa Tame“. Knjiga „U potrazi za Drakulom“ nudi detaljan i precizan turistički vodič kroz najvažnije lokalitete u kojima je bivstvovao ovaj vladar, bogatu bibliografiju i detaljan pregled filmskih ostvarenja o Drakuli i vampirima od 1896. do 1992. godine, kao i usmena i pisana narodna predanja o hipnotičkoj privlačnosti jednog od najpoznatijih likova u istoriji svetske književnosti.



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Nedavno pregledani naslovi

Preporučujemo

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine