Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Ričard Dokins

Zabluda o Bogu

Izdavač:  Heliks
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-86059-02-4
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  400
Cena:
Popust: 10.00%
1 650,00 din. 1 485,00 din.

 

Opis:

"Zabluda o Bogu" je svetski bestseler oksfordskog zoologa i filozofa Ričarda Dokinsa, knjiga koja je odmah po objavljivanju prozvanaateističkom biblijom. Polazeći od stanovišta da nema nedodirljivih tema, Dokins se hrabro suprotstavlja bilo kakvom verovanju koje nije potkrepljeno dokazima, pokazujući da religija ne samo da nije učinila svet boljim, već je stalni izvor netrpeljivosti, sukoba, nerazumnog i pogrešnog pogleda na svet. 

Uteha koju pruža vera je lažna, kaže Dokins, nauka i njena dostignuća mnogo su lepša i veličanstvenija od svih čuda religije, a poreklo morala i vrline ne dolazi od Boga, već je proizvod biološke evolucije. U izlaganju koje se čita bez daha, Dokins tvrdi da Boga gotovo sigurno nema, i da to saznanje ne podriva smisao života savremenog čoveka, već da čini svaki dan i svaki trenutak života dragocenijim i vrednijim življenja.

Ričard Dokins ne spada u one naučnike koji pomirljivo pristaju na miroljubivu koegzistenciju nauke i religije, kao dva shvatanja stvarnosti koja nemaju dodirnih tačaka. Dok god teolozi smatraju da religija treba da pruži odgovore na pitanja o postanku sveta i čoveka, naučnici moraju da dignu glas i odbace sve te neargumentovane tvrdnje.

Osim u naučnom pogledu, Dokins se mnogo više bavi religijom, pogotovo hrišćanstvom, kao uputstvom za život, ističući brojna nemoralna načela Starog zaveta. Ambicije pisca "Zablude o Bogu" su velike: "Vernik koji u ruke uzme ovu knjigu, postaće ateista kada je pročita." Dokins ne veruje u Boga, ali veruje u to da je čovek koji vodi život oslobođen predrasuda, srećniji i pre svega - slobodniji.

 



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner