Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Patrik Buvar

Stres - taj skriveni prijatelj

Izdavač:  Društvo za unapređenje marketinga
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-914881-8-5
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  96
Cena:
Popust: 10.00%
550,00 din. 495,00 din.

 

Opis:

„Ako ti je neprijatelj gladan, daj mu ribu. Ako ti je prijatelj gladan, nauči ga da peca”. Narodna mudrost

Tekst o upravljanju stresom koji vam predstavljamo teži da bude jednostavan i jasan, namenjen je svima, pa i profesionalcima.

Naime, kako zanemariti činjenicu da stres zauzima sve značajnije mesto u našem svakodnevnom životu, da ne kažemo da nas guši? „Progres” mora da nas oslobodi mnoštva prisilnih postupaka da bi nam dozvolio da živimo srećnije, ili u svakom slučaju pod manjim pritiskom... ali, u stvarnosti, vreme se „ubrzalo”, neprestano umnožavajući, oko nas i u nama, pritiske svih vrsta. Mogućnost i sposobnost „upravljanja svojim stresom” važniji su nego ikada.

Literatura koja postoji o toj temi je obimna i složena, svako sebi daje pravo da deli savete, tako da je ponekad teško doći do precizne misli koja sadrži sve pojedinosti o onome što nazivamo „bolešću veka”.

Trudili smo se da izbegnemo greške kako ne bismo povećavali postojeću konfuziju. Naš pristup, potpuno sintetički, teži da bude koristan u rešavanju životnih problema onima koji, s punim pravom, to očekuju od ove knjige.

Da bi na pravi način ušao u ovo čitanje, čitalac mora unapred da prihvati:

– da ovde ponuđen tekst predstavlja osnovni pristup i uvodna objašnjenja o razvoju stresa i „lekova” protiv njega;

– da je pojam stresa u današnje vreme, na teorijskom i na praktičnom planu, toliko širok da ne pokušavamo da ga prikažemo u potpunosti; mi smo dakle ograničeni, u okviru najavljene jednostavnosti, da nađemo pravu meru, kada nam se pojavi potreba, između suštinskog i korisnog. Niko ne treba da očekuje, na primer, sistematsko iznošenje svih potencijalnih faktora koji mogu da izazovu stres, ni kompletno iznošenje reakcija koje se pojavljuju u misterioznom odnosu tela i duha, ni nabrajanje brojnih terapijskih predloga;

– da je reč o osnovnom razmišljanju o stresu i kako lakše živeti s njim. Nije knjiga recepata od koje treba očekivati akciju spasilačke pomoći! Neka dela imaju takvu pretenziju; mi ne nameravamo da ih navodimo;

– da ovde razvijeni znanja i saveti moraju da budu integrisani, da bi se uporedili sa sopstvenim iskustvom o stresu, jer je poznato da savetnik nije onaj ko plaća! Imamo veoma skromnu želju da ponudimo sredstva za procenjivanje svesti i otklon koji omogućava suštinski drugačije osvetljavanje te dimenzije savremenog života.

To je razlog zbog kojeg smo naveli malo primera i situacija koje su drugi doživeli. U suprotnom to bi bila obična književna publikacija – s namerom da čitaocu ponudi lek koji bi doživeo kao odgovarajući za sopstvena iskustva.

Intimna lična dimenzija naše reakcije na stres uvek predstavlja jedinstven primer koji ne može da se niveliše konfuznom slučajnošću ili univerzalnim čudesnim metodom. Naime, vredan opis sto pedeset hiljada različitih slučajeva neće osvetliti bilo šta o nekome ko je pod stresom, odnosno ne više od onoga što se može naučiti o upravljanju „u deset lekcija”!

Pozivamo, dakle, čitaoca da ovoj knjizi doda sopstvene primere, prilagođavajući se detaljnom i relevantnom načinu. Mi mu želimo da u tome uživa!

 



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine