Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   sova snow      Dnevnik ljudožderaDnevnik o Čarnojeviću


Veća slika

Džon Maksvel Kuci

Dnevnik loše godine

Izdavač:  Paideia
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-7448-441-8
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  205
Cena:
Popust: 10.00%
704 din. 633 din.

 

Opis:

Senjor K, slavan romansijer u poznim godinama, piše eseje o tome"šta je naopako u današnjem svetu". Živi usamljen u jednom sidnejskom oblakoderu, gde upoznaje zavodljivu susetku Anju, koju nedugo potom angažuje da mu prekucava tekstove. Svaka stranica Dnevnika loše godine počinje Senjorovim beleškama na raznorodne teme: od anarhizma i pedofilije do Tolstoja i Tonija Blera. Ispod tanke crne linije, promiču intimni zapisi o njegovim odnosima s Anjom. Ubrzo stranicu preseca nova linija, i Anja dobija priliku da komentariše i prepravlja piščeve stavove. U ovoj prizemnoj igri moći, svako koristi svoje oružje, pa i Anjin ugroženi ljubavnik Alan. Istinska drama, međutim, odvija se na najvišem spratu: u Senjorovim esejima, koji poprimaju nežniji, gotovo romantičan ton. 

Dnevnik je književna fuga u kojoj tri lica nastoje da nadglasaju pisca. Kao u muzičkoj partituri, deonice za različite glasove, postavljene jedna ispod druge, teku jednovremeno. Roman, koji ne raspolažezvukom, čitaoca stavlja u povlašćen položaj: na njemu je da odluči koja ga pripovedna nit u kom trenutku najviše zanima. Kuci izvodi vrhunsku književnu bravuru – hoda po žici, ruši sva pravila žanra, a pri tom zadržava čitaoca na svojoj strani.D.Dž.Tejlor,

Times Literary Supplement  

Senjor K je neodoljiv, Alan zloćudan; Anja, brbljiva muza, prolazi kroz uzbudljivu metamorfozu. A Kuci? On je zabavan, opušten i reže do kosti. Mudra i šarmantna knjiga o prevari i poštenju, sramoti i beščašću, zločinu i kazni, lepoti i dobroti.

Dona Simen, Booklist (SAD) 

Politički esej, ljubavni roman, polifona invencija.

Gregor Docauer, Tagesspiegel (Nemačka

  
Nedavno pregledani naslovi

smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka