Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      






Veća slika

Tim O'Brajan

Teret koji su nosili

Izdavač:  Samizdat B92
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-7963-379-8
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  212
Cena: 702,00 din.

 

Opis:

Zbirka „Teret koji su nosili” objavljena je 1990. godine, a već se tretira kao klasik američke književnosti, obavezna lektira za svakog Amerikanca, knjiga koja od svog nastanka snažno utiče na američku literarnu scenu. “Teret koji su nosili” je briljantna zbirka 22 kratke priče koja se čita kao jedinstvena celina i stoga je kritičari tretiraju kao roman.

O'Brajan moćno pripoveda o ratu, slobodi, hrabrosti, strahu i žudnji u poluautobiografskoj knjizi inspirisanoj njegovim iskustvom iz Vijetnama, ali je, čini se, manje zainteresovan za sam rat, a više za mnoštvo različitih perspektiva koje rat oslikavaju. Knjiga je prodata u preko dva miliona primeraka širom sveta.

Dobila je brojne nagrade, kao što su France’s Prix du Meilleur Livre Etranger, Chicago Tribune Heartland Prize, ušla je u najuži izbor za Pulicerovu nagradu. Po priči iz ove knjige "Sweetheart of Song Tra Bong" 1998. godine je snimljen film “Soldier's Sweetheart”. Nekoliko priča iz knjige je dramatizovano za pozorišno izvođenje. Popularnost ove knjige tokom godina ne jenjava.



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka