Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      


Veća slika

Džon Maksvel Kuci

Majstor iz Petrograda

Izdavač:  Paideia
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-7448-375-6
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  200
Cena:
Popust: 10.00%
703,80 din. 633,42 din.

 

Opis:

Ovo su reči Majstora koji u jesen 1869, na vest o misterioznoj pogibiji svoga pastorka Pavela, stiže u Petrograd pod lažnim imenom. Pošto se uselio u Pavelovu sobu, upušta se u erotsku vezu s njegovom gazdaricom, a potom zakoračuje i u podzemni svet anarhističke zavere. Na kraju, Majstor ispisuje prve skice za svoj budući roman Zli dusi. 

Knjiga osobene i nedokučive lepote, nalik na treptaje borealne svetlosti... Kuci je zašao u pukotine između činjenica i fikcije da bi stvorio hipnotičnu pripovest o odrazima stvarnosti u književnom delu. Napisao je i potresnu priču o tugovanju jednog oca za sinom... Opor, rečit prikaz ljudskog usuda, ali i prefinjeno, snažno, blistavo napisano lično zaveštanje. Mračnu viziju ublažava jedino vera da se život može pretočiti u umetnost. Ovo jeste umetnost. Bolji dokaz nam ne treba. 
Piter Vilhelm, Sunday Times (London) 

Vispreno manipulišući likovima drugog pisca, Kuci slika pakao u njegovoj duši iz koga se rađaju Zli dusi... Kucijev Dostojevski je amoralni Bog Otac – kroz svoje romane, on šalje u svet gomilu stradalnika koje posmatra s mešavinom bola i zadovoljstva... Kuci odlično shvata da je Dostojevski od Peterburga napravio sadomazohistički Diznilend, fabriku za proizvodnju «ruske duše». Stoga ove pustolovine FMD-a na njegovoj vlastitoj književnoj teritoriji imaju i svoju zabavnu stranu: Jesen besnoga s podnaslovom Problemi etike Dostojevskog. 
Lav Danilkin, Afiša (Moskva) 
smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner