Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      



Devojčice su jači polDevojka iz Bagdada


Veća slika

Bojan Babić

Devojčice, budite dobre

Izdavač:  Levo krilo
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-89225-02-0
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  144
Cena:
Popust: 10.00%
660,00 din. 594,00 din.

 

Opis:

“Devojčice, budite dobre” je razuđeno i višeslojno književno delo. Okvir postavljen uvodnim, epistolarnim odeljkom čitaoca upoznaje s tim da američka firma, na samom kraju pretposlednje decenije prošloga veka, odlučuje da započne proizvodnju plišanih igračaka u tadašnjoj Jugoslaviji. To je krupnooki majmunčić, lemur nazvan Aja.

Masovnu proizvodnju i očekivani globalni uspeh sprečava izbijanje ratova za jugoslovensko nasleđe i posledično, sankcije uvedene Srbiji. Na tržištu se pojavila samo prva serija lemura prilagođenih devojčicama koju su trgovački kanali raspršili širom istočne hemisfere.

Prateći sudbine devojčica u čijim su se rukama, na ovaj ili onaj način, našli primerci te jedine serije igračaka, kako na Zapadnom Balkanu, tako i u traumatičnim regijama šireg okruženja, na Mediteranu i na prostorima nekadašnje Sovjetske imperije, ali i u naizgled sigurnim prostorima Beča i drugih zapadnoevropskih gradova, Babić ubedljivim pripovednim fragmentima ocrtava jednu univerzalnu kartografiju nesreće hronološki postavljenu između i ekshumacije diktatorskog para Čaušesku. Odabrani poetički koncept, lucidno povezani niz fragmenata, čini predloženu knjigu istovremeno i romanom i zbirkom kratkih priča. Nenametljivo ocrtavanje društvenog konteksta na pozadini intimnih priča čini ovu knjigu čvrsto utemeljenom u našem vremenu ispunjenom različitim traumama.

 



 




smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner