Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Andre Franken

Gaša šeprtlja 1-4

Izdavač:  Beli put
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-8657-784-9
Povez:  Tvrd
Pismo:  Latinica
Broj strana:  184
Cena:
Popust: 10.00%
3 564,81 din. 3 208,33 din.

 

Opis:

Vrhunski trapavko, majstor gafa, dobronamerni štetočina, natprirodno talentovan da izazove propast, junak koji ne ume da uči na svojim greškama nasmejaće i oraspoložiti svakog čitaoca!

Gaša šeprtlja radi u redakciji magazina Spiru. Njemu apsolutno nesvojstvene urednost i organizovanost koje takav posao podrazumevaju, Gašu uvaljuju u bezbrojne probleme, redakciju dovode do ivice propasti, a kolege do ruba nervnog sloma. Međutim, on nije obična lenština.

 

Likovi:

Gaša: naslovni junak. On ne mari mnogo za izgled, te tako uvek ima razbarušenu kosu, otrcani džemper i stare patike. Njegov posao u redakciji "Spiroa" je da odgovara na poštu čitalaca, ali zbog njegove sklonosti ka zabušavanju u stripu se često spominje zakasnela pošta na koju Gaša treba da odgovori. On više voli da provodi vreme majstorišući, praveći palačinke, dopisujući se sa drugarom Žićom koji radi u redakciji preko puta, ili jednostavno spavajući.

Žmurko: jedan od Gašinih kolega koji je sušta suprotnost Gaši: vredan je i voli svoj posao. Gaša ga često dovodi do ludila svojim otkačenim pronalascima ili neodgovaranjem na poštu. Često mu se dešava da bude žrtva Gašinih skalamerija.

Fantazio: lik koji je ovde samo sporedan, a koji dolazi iz Frenkinovih strip-albuma "Avanture Spira i Fantazija". Ispostavilo se da nije imao živaca da nazdire Gašu pa je umesto njega došao Žmurko.

Gospodin Dirko: direktor magazina "Spirou". Ne igra značajniju ulogu u stripu, i naravno, više puta je prikazan kako se izdire na Gašu zbog njegovih majstorija.

Gospo'ica Zorica: jedina od članova redakcije koja ne kritikuje Gašu već podržava svaki njegov novi projekat. To kumuje i tome što je blago zaljubljena u njega. I pored toga što gotovo svaki Gašin eksperiment propadne, ona i dalje ubeđuje i sebe i njega da su njegovi pronalasci revolucionarni.

Žića: Gašin prijatelj i kolega koji radi u redakciji magazina čija se zgrada nalazi preko puta Gašinog. S obzirom da mu radne navike nisu mnogo bolje od Gašinih, njih dvojica se često dopisuju, pričaju telefonom, a ponekad koriste trikove da bi zbunili svoje kolege, uglavnom one iz Gašine redakcije.

Gospodin Gužvić: biznismen koji treba da potpiše ugovor sa redakcijom "Spiroa". Mada nikada nije precizirano o kakvom je ugovoru reč, svaki geg vezan za njega se sastoji u tome da se sastane sa Žmurkom (ranije sa Fantazijom), ali Gaša, uvek nesvesno, nečim pokvari celu stvar, što rezultira time da gospodin Gužvić ode uvređen, razočaran, a neretko i izvrgnut ruglu, a od ugovora naravno nema ništa.

Ostali članovi redakcije: crtač, sekretarica, lektor i ostali, takođe često budu žrtve Gašinih majstorija.



Tekst preuzet sa happynovisad.com



 




smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner
baner anglozine