Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      


Veća slika

Robert Gervart, Džon Horn

Rat u miru - Paravojno nasilje u Evropi posle I svetskog rata

Izdavač:  Arhipelag
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-523-0061-7
Povez:  Tvrd
Pismo:  Ćirilica
Broj strana:  380
Cena: 1 750,00 din.

 

Opis:

Dvanaest evropskih istoričara u knjizi Rat u miru. Paravojno nasilje u Evropi posle Prvog svetskog rata 1918-1923. govore o događajima i procesima koji su izmenili karakter evropske istorije, društva i svakodnevice u XX veku.

Govoreći o Prvom svetskom ratu, njegovim uzrocima i tektonskim posledicama koje je izazvao u modernom evropskom društvu, knjiga Rat u miru je izuzetno uzbudljivo svedočanstvo o paravojnom nasilju koje je u prvim godinama posle Velikog rata zahvatilo Evropu od Skandinavije i Irske, preko Francuske i Italije, do Turske, od Baltika do Balkana, od Rusije i Ukrajine do Mađarske i Austrije.

Prvo sveobuhvatno istraživanje u evropskoj istoriografiji o talasu paravojnog nasilja u Evropi u deceniji posle Prvog svetskog rata.

Zašto kraj Prvog svetskog rata nije Evropi odmah doneo mir?

Revolucije, kontrarevolucije, etnički sukobi, pogromi, ratovi za nezavisnost, građanski ratovi, nasilje i sukobi obeležili su prve godine posle Velikog rata i promenili politički pejsaž Evrope.

Knjiga u kojoj je čitavo jedno poglavlje posvećeno Srbiji i Jugoslaviji posle Prvog svetskog rata.

Knjiga Rat u miru objavljena je na engleskom jeziku polovinom decembra 2012. godine. Od tada je objavljena u Finskoj, Litvaniji, Ukrajini, Rusiji, Nemačkoj, Italiji, Bugarskoj i Mađarskoj, a u toku su prevodi na još nekoliko evropskih jezika. 
smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka