Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

  • Inferno -Den Braun - Po promotivnoj ceni!

    Dante je inspirisao rađanje još jednog umetničkog dela! Ali umetničkog dela koje seje smrt. Da li Inferno za čovečanstvo znači Pakao, Čistilište ili Spasenje?

    https://najboljaknjiga.com/7485-Inferno.html

  • Poželeti od meseca - Donald Klark - AKCIJA!!!

    Život i delo Bili Holidej, njene pesme i socijalno-istorijski i kulturni milje ere svinga znalački su i pregnantno osvetljeni ovom neprocenjivom knjigom.

    https://najboljaknjiga.com/7572-Pozeleti-od-meseca.html

  • Ronaldo; opsesija za savršenstvom - Luka Kaioli - AKCIJA!!!

    Svetski bestseler o jednom od najboljih i najpopularnijih fudbalera današnjice. Šta je to u ličnosti Kristijana Ronalda što izaziva toliko suprostavljena osećanja i mišljenja?

    https://najboljaknjiga.com/7487-Ronaldo-opsesija-za-savrsenstvom.html

  • Zavet - Slaviša Pavlović - Posebno izdanje - USKORO!!!

    Posebno izdanje romana Zavet, u tvrdom povezu, sadrži mnoštvo fotografija iz Prvog svetskog rata, nastalih u objektivu ratnih reportera i vojnika.

    https://najboljaknjiga.com/7550-Zavet.html

   logo.v      



Godina PotopaGodine koje su pojeli skakavci II


Veća slika

Borislav Pekić

Godine koje su pojeli skakavci I

Izdavač:  Laguna
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-521-1252-4
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  389
Cena: 890,00 din.

 

Opis:

Uspomene iz zatvora ili antropopeja (1948-1954)

„Ne veruj onima koje često kažnjavaju, a na njima se to ne primećuje, ali ni onima koje ne kažnja-vaju nikad, a na njima se to primećuje. Najbolje je da ne veruješ nikom. Ali da se ponašaš kao da veruješ svakome.“ Borislav Pekić

Letopis zatvorskih godina Borislava Pekića iznosi svu tragiku piščevog ličnog iskustva i obelodanjuje surovo naličje komunističkog režima u Jugoslaviji neposredno posle Drugog svetskog rata. Čitajući ovo potresno i poučno svedočanstvo otkrićemo zajedno sa piscem kako tamnica menja jezik, percepciju, život, pretvarajući se u neku vrstu paralelne stvarnosti gde se zakonitosti ljudske zajednice najbolje vide.

Gde su granice slobode? Da li svi putevi borbe vode u stradanje? Jesu li osuda, prisila i teror nezavidna baština od koje društvo još nije odustalo?

Odgovore za koje mnogi nemaju snage i savesti Borislav Pekić nalazi u svom i kolektivnom iskustvu svog naroda, kao i u tekovinama civilizacije u koje u svim periodima istorije spada i – zatvor. U svom tamnovanju pisac nalazi okvir vlastite egzistencije i duha, borbe i istinskih granica života i smrti – smisla življenja, pre svega.

Prvi put ekskluzivna kolekcija celokupnog književnog opusa Borislava Pekića.



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka