Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

  • Inferno -Den Braun - Po promotivnoj ceni!

    Dante je inspirisao rađanje još jednog umetničkog dela! Ali umetničkog dela koje seje smrt. Da li Inferno za čovečanstvo znači Pakao, Čistilište ili Spasenje?

    https://najboljaknjiga.com/7485-Inferno.html

  • Poželeti od meseca - Donald Klark - AKCIJA!!!

    Život i delo Bili Holidej, njene pesme i socijalno-istorijski i kulturni milje ere svinga znalački su i pregnantno osvetljeni ovom neprocenjivom knjigom.

    https://najboljaknjiga.com/7572-Pozeleti-od-meseca.html

  • Ronaldo; opsesija za savršenstvom - Luka Kaioli - AKCIJA!!!

    Svetski bestseler o jednom od najboljih i najpopularnijih fudbalera današnjice. Šta je to u ličnosti Kristijana Ronalda što izaziva toliko suprostavljena osećanja i mišljenja?

    https://najboljaknjiga.com/7487-Ronaldo-opsesija-za-savrsenstvom.html

  • Zavet - Slaviša Pavlović - Posebno izdanje - USKORO!!!

    Posebno izdanje romana Zavet, u tvrdom povezu, sadrži mnoštvo fotografija iz Prvog svetskog rata, nastalih u objektivu ratnih reportera i vojnika.

    https://najboljaknjiga.com/7550-Zavet.html

   logo.v      






Veća slika

Stojanka Mirić

Sunce opet sija

Izdavač:  Književna omladina Srbije
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-7343-222-9
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  80
Cena: 1 080,00 din.

 

Opis:

Hrabra, životna ispovest žene žrtve porodičnog nasilja. 

Ali i ispovest hrabre žene koja je uspela da pobegne kandžama nasilja, i izbori se za svoj put, put novog i lepšeg života, put ljubavi i blagodeti harmoničnog, porodičnog života.

Žene su veoma često žrtve nasilja svojih najbližih. Nasilje u porodici je najčešći oblik sveopšteg problema nasilja nad ženama, čemu govore u prilog statistike: između 40% i 70% ubistava gde su žrtve bile žene, počinioci su bili njihovi muževi ili verenici. Takođe je utvrđeno da se ne radi uvek o fizičkom nasilju, već i o duševnom ili verbalnom. Nasilje nad ženama koje vrše njihovi sentimentalni partneri najčešće ostaje neprijavljeno policiji, tako da eksperti smatraju da je broj žena žrtava nasilja u porodici mnogo veći od onog koga pokazuju statistike i da ga je teško proceniti.

Svest o nasilju u porodici kao i shvatanje i dokumentovanost ovog prestupa razlikuju se od zemlje do zemlje. Procenjuje se da je u SAD i Velikoj Britaniji samo trećina slučaja nasilja prijavljena policiji, dok na Balkanu svaka četvrta žena trpi nasilje u porodici.

Na našim prostorima je nasilje nad ženama u velikoj meri povezano sa predrasudama i društvenom stigmatizacijom, zbog čega se žrtve retko odlučuju da prijave počinioce, iako je u nekim zemljama regiona skoro svaka druga žena bila žrtva seksualnog, fizičkog, psihološkog ili ekonomskog nasilja. Prema statistikama žene trpe nasilje i po deset do 15 godina pre nego što odluče potražiti pravnu pomoć, ukoliko se ikad osmele na takav korak, iz straha od odmazde svojih partnera.

Kroz svoju hrabru ispovest, Stojanka upućuje reči podrške svim ženama sveta:

 

Važno je da odlučite da verujete sebi i da vrednujete ogroman rad koji ste uložile u decu i porodicu. Do sada ste ulagale u druge, vreme je da počnete da ulažete u sebe.  Vi ste sebi najvažnija. Nakon dugo godina života u nasilju obično nam je nisko samopouzdanje, iscrpljene smo i nemamo mnogo poverenja u sebe. Sve je to moguće izgraditi ponovo.  

Verujte sebi. Isto kao što je autorka ove divne knjige verovala u sebe.

 



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Nedavno pregledani naslovi

smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka