Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   sova snow      






Veća slika

Džerard Vilijams

Lenova pustinja

Izdavač:  Admiral Books
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-88617-56-7
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  240
Cena:
Popust: 10.00%
693,00 din. 623,70 din.

 

Opis:

Prvi u seriji romana povezanih likom Velšanina Leonarda, koji se kretao linijama frontova Severne Afrike, Italije, dospevajući i do Koreje, Odese, Argentine…


Ljubavne priče koje se pletu oko Lenovog lika nisu ništa manje zanimljive od ratnih avantura koje on doživljava, a kroz koje nas pisac svojom ubedljivom narativnošću vešto sprovodi.

Ovo je pravi roman za poklonike priča o Drugom svetskom ratu, naročito za one koji žele da osete mirise i čuju zvuke Zapadne pustinje, o kojoj se premalo izveštavalo. A te 1941. Britanci su se povukli i Kairo je bio pred padom – nacistički špijuni bili su svuda. Vojnici sa svih strana Carstva navirali su u Egipat pred jednu od odlučujućih bitaka Drugog svetskog rata – bitku kod El Alamejna. 

Vodnik Bil Leonard suočava se s moćnim severnoafričkim korpusom. Njegovi okršaji prsa u prsa s neprijateljima podsećaju na to da sukob iz 1941. i 1942. nimalo nije bio nalik ratovanju izdaleka. Lenu u borbama pomažu: odred smrtonosnih Gurki, koji vitlaju kukri-noževima, a specijalnost im je ubijanje Nemaca jednim jedinim potezom krivog sečiva uvis; jevrejske izbeglice koje govore nemački i žele osvetu zbog sve okrutnijih zverstava u Holokaustu, kao i maorski ratnici, od čijih se haka-napeva ledi krv u žilama.

Osim ratnih borbi Len vodi i one lične – pokušavajući da se izbori s odgovornostima koje mu je donelo unapređenje, sa ljubavlju prema dve žene, ali i s ubilačkim namerama izdajnika Stenlija Lofthausa…



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Nedavno pregledani naslovi

smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner