Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

  • Inferno -Den Braun - Po promotivnoj ceni!

    Dante je inspirisao rađanje još jednog umetničkog dela! Ali umetničkog dela koje seje smrt. Da li Inferno za čovečanstvo znači Pakao, Čistilište ili Spasenje?

    https://najboljaknjiga.com/7485-Inferno.html

  • Poželeti od meseca - Donald Klark - AKCIJA!!!

    Život i delo Bili Holidej, njene pesme i socijalno-istorijski i kulturni milje ere svinga znalački su i pregnantno osvetljeni ovom neprocenjivom knjigom.

    https://najboljaknjiga.com/7572-Pozeleti-od-meseca.html

  • Ronaldo; opsesija za savršenstvom - Luka Kaioli - AKCIJA!!!

    Svetski bestseler o jednom od najboljih i najpopularnijih fudbalera današnjice. Šta je to u ličnosti Kristijana Ronalda što izaziva toliko suprostavljena osećanja i mišljenja?

    https://najboljaknjiga.com/7487-Ronaldo-opsesija-za-savrsenstvom.html

  • Zavet - Slaviša Pavlović - Posebno izdanje - USKORO!!!

    Posebno izdanje romana Zavet, u tvrdom povezu, sadrži mnoštvo fotografija iz Prvog svetskog rata, nastalih u objektivu ratnih reportera i vojnika.

    https://najboljaknjiga.com/7550-Zavet.html

   logo.v      






Veća slika

Teo Koster

Svi smo nosili zvezde

Izdavač:  Admiral Books
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-88617-42-0
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  195
Cena: 799,00 din.

 

Opis:

Knjiga "Svi smo nosili zvezde" jeste skup priča školskih drugova iz amsterdamske Jevrejske gimnazije koje je Teo Koster okupio kako bi zajedno oživeli svoje uspomene na školsku drugaricu – Anu Frank, devojčicu čija je knjiga "Dnevnik Ane Frank" postala jedno od najvažnijih svedočanstava o Holokaustu i, posle Biblije, najprodavanija knjiga na svetu. Njeni školski drugovi pripovedaju i o ličnim istorijama, o preživljavanju užasa Drugog svetskog rata, o detinjstvu koje je proteklo u ućutkanosti pri skrivanju i navikavanju na trpljenje. Jedan od Aninih školskih drugova – Albert Gomes priča kako se tokom rata skrivao u više od deset evropskih gradova, dok Hana Golsar svedoči o strahotama koje je doživela u Bergen-Belsenu i o svojim susretima s Anom u tom strašnom logoru.

Svi oni pamte Anu kao živahnu drugaricu vedrog duha, a ono što će čitaoca iznenaditi jesu svedočenja o njoj kao o buntovnoj devojčici. Autor uspešno dočarava nevinost detinjstva u kom su oni uživali do početka rata. Godine koje su došle nakon tog bezbrižnog perioda donele su tamu svojstvenu najmračnijem dobu u modernoj ljudskoj istoriji. Ta tama zarobila je detinjstvo jevrejske dece. Svi smo nosili zvezde je priča o tom ropstvu…

Autor Teo Koster nas svojom knjigom opominje da je zaborav greh, da moramo biti svesni istorije kako ne bismo dozvolili da se ponove događaji koji su doveli do skrivanja, deportacije i stradanja dece.



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka