Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      


Tweet
Pin It
Veća slika

Marko Smukov

Poruke

Izdavač:  Prometej Beograd
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-87971-51-6
Povez:  Mek
Pismo:  Ćirilica
Broj strana:  150
Cena:
Popust: 10.00%
330,00 din. 297,00 din.

 

Opis:

Poetska zbirka sa aforistikom Marka Smukova, prevashodno se ističe neposrednošću poetskog kao i proznog iskaza, gde se misaonost uspešno povezuje sa emotivnošću, dok je u celini inspirisana životnim bitisanjem, večnim pitanjima opstanka.

Trudeći se da ne izneveri život Marko Smukov najkraćim, kako ističe, jezgrovitim poput "bljeska munje| rečima iskazuje svoju životnu Golgotu da bi posle proživljenih paklenih muka, bez ikakve krivice, pa i bez neke sudske odluke, koja bi podrazumevala neki, bilo kakav, proces dokazivanja i rasprave, u jednom tragičnom životnom periodu ostao, srećom, pri pameti privržen "čovekoljublju bez uzvraćanja, kao najboljem obliku pobožnosti, koje prevazilazi sve bučno propagirane veroispovesti sveta".

Pažljivi čitalac njegove refleksivne, asocijativno–ispovedne poezije i stvarnosne proze koji se mogu razvrstati u niz tematski raznolikih ciklusa, uočiće njihovo inspirativno iznicanje, što se kaže pravo "iz srca i duše" s težnjom da se nikad ne izneveri život, tako da nam se nameće ona čuvena poruka pesnika Branka Miljkovića:" Poezija se piše vlastitom krvlju. Reči postaju mots carnivores." 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?smart

Preporučujemo

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner