Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      Marko VidojkovićMarko Vidojković je rođen 1. oktobra 1975. u Beogradu.

Završio je Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu. Počeo je sa pisanjem 1998. godine, i mnoge njegove kratke priče bile su objavljene u časopisima Duga, Treći trg, Ekspres i Blic njuz, kao i u zbirkama priča „Projekat Bukovski“ i „Podgoričke priče“. Godine 2001. je izdao svoj prvi roman „Ples sitnih demona“ u kome opisuje odrastanje šesnaestogodišnjeg pankera. Iste godine je izdao i nastavak romana pod nazivom „Đavo je moj drug“, oba za izdavačku kuću Narodna knjiga. Proslavio se romanom „Kandže“ (2004). Najpoznatiji roman je izdat 2006. godine pod nazivom „Sve crvenkape su iste“. Zatim 2009 izdaje „Hoću da mi se nešto lepo desi odmah“.

Svoju prvu priču je objavio 2000. godine u časopisu Zbilja. U maju 2000, objavio je priču u časopisu Duga, u ediciji „BG bluz“, i do juna 2001. u toj ediciji objavljeno je još 20 njegovih priča. Pisao kolumne za časopise „Duga“, „Praktika“, „Balkan“, „Marka“, „Belgrade Life“ i „Plejboj“. Bio je izvršni urednik srpskog izdanja „Plejboja“, potom glavni i odgovorni urednik časopisa „Maksim“, zatim je bio zamenik urednika „Plejboja“. Trenutno je samostalni umetnik“.

Njegov roman „Kandže“ je od oktobra 2004. do maja 2005. doživeo pet izdanja, i dobitnik je nagrade „Zlatni bestseler“ kao jedna od najtraženijih knjiga u srpskim knjižarama i najprodavanija je knjiga domaćeg autora[1]. Za isti roman je u martu 2006. dobio nagradu „Kočićevo pero“.

Komponuje, i svira bas gitaru. Bio je pevač pank sastava „On the Run“. A trenutno je pevač i basista u grupi „Strap On“.

Romani su mu prevođeni na engleski, nemački i slovenački jezik.Sortiranje:
  Kandže
  Marko Vidojković
  648,00 din.
  Detaljnije...
 
 
  Sve crvenkape su iste
  Marko Vidojković
  900,00 din.
  Detaljnije...
 
 
 

  • ««
  • «
  • 1
  • »
  • »»
Rezultati 1 - 3 od 3

Nedavno pregledani naslovi

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka