Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   sova snow      Skulpture od knjiga

Odrastao sam sa roditeljima koji su bili drogeraši. Rodjen sam u maloj drvenoj kabini na Malibu Lake-u. Moji roditelji su priredjivali velika okupljanja na kojima se koristio kokain. Sećam se, imao sam sam pet ili šest godina i gledao kako moj otac i njegovi drugovi ušmrkavaju kokain sa retrovizora na džipu. U početku, sve je to bila zabava, a onda se pretvorilo u agoniju i ludilo. U srednjoj školi sam već koristio kokain i tako lečio depresiju. Tada sam i krenuo sa crtanjem koje mi je služilo kao ventil, bežanje da uznemirenosti, straha i očaja u kome sam se nalazio. Dobra vest je da su moji roditelji posle lečenja od zavisnosti od droge sada bolji roditelji nego što su bili, ali to je već materijal za knjigu.     

 

Mike Stilkey ne čita samo knjige, on slika na njima, one su mu platno za slikanje. Koristeći mastilo, akrilične boje, lak i olovke u boji crta zanimljive, melanholične karaktere izduženih formi. Njegovi radovi su narativne bajkovite skulpture od knjiga, kao muzejska memorabilija i podsećaju na kasni nemački ekspresionizam /Edward Gorey i Egon Schiele/. Kada ne koristi knjige kao platno, onda crta na starim omotima LP-ki.    

Mike je i konceptualista – umetnik. Za instalacije koristi, naravno,  knjige. Za ovu impresivnu instalaciju upotrebio je nekoliko hiljada starih knjiga i sagradio ogroman zid.    

 Moji radovi su kao jedna gigantska pesma, kaže Stilkey. Nemam zaista koncept, čak ni ideju žta ću da nacrtam. Kad krenem, jednostavno me vodi neki osećaj, mada se desi da slika ne bude onako kako sam očekivao. I pokušavam da ne ispravljam mnogo.

Izvor: P.U.L.S.E 

Podeli
smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka