Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 sova snow      


Tweet
Pin It
Veća slika

Slaviša Pavlović

Apisov apostol

Izdavač:  Laguna
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-521-2375-9
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  0
Cena:
Popust: 10.00%
899,00 din. 809,10 din.

 

Opis:

Legenda kaže da „Ujedinjenje ili smrt“ – tajna srpska organizacija, poznatija kao „Crna ruka“, nikada nije ni prestala da postoji, a da je streljanje harizmatičnog vođe pukovnika Apisa, koji je predvodio Majski prevrat i svrgavanje dinastije Obrenović, bilo iscenirano. Sklonjeni u Ameriku, članovi organizacije nastavljaju da vode borbu za ciljeve koji su zacrtani još 1911. godine.

Vremenom, organizacija se širila i nastavila delovanje sve do danas.

Roman "Apisov apostol" prati uzbudljiv život novinara Pavla Govedarice koji od običnog piskarala napreduje do mesta urednika. Pošto ga je Crna ruka zavrbovala, napisaće seriju vatrenih političkih tekstova, u kojima otkriva afere o skandaloznom kriminalu u vrhu sistema. Ali kad Pavla osude što je usmrtio čoveka u saobraćajnoj nesreći, odvažni novinar biće primoran da pobegne u Ameriku sa lažnim pasošem.

Deceniju kasnije, dok Pavle mirno živi u inostranstvu pod drugim identitetom, doći će do sudbinskog susreta koji će promeniti njegov život. „Crna ruka“ je spremila konačni obračun.

„Delo predstavlja zanimljivu povest o alternativnom toku srpske istorije, priču o neprekidnom delovanju organizacije „Ujedinjenje ili smrt“ do današnjeg dana.“ – Dr Čedomir Antić

„Pavlović odmereno pruža adekvatan istorijski putokaz ka neoskrnavljenom pojmu srpskog patriotizma, u dinamičnom štivu koje će podjednako voleti ljubitelji istorije kao i poštovaoci savremene književnosti.“ – Aleksandar Diklić, autor knjige Beograd večiti grad.

  

Apetit za čudesnimApokalipsa

Možda ste zainteresovani i za ove naslove?Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine