Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      


Tweet
Pin It
Veća slika

Stanislav Vinaver

Čardak ni na nebu ni na zemlji

Izdavač:  Službeni glasnik
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-519-1146-3
Povez:  Tvrd
Pismo:  Ćirilica
Broj strana:  536
Cena:
Popust: 10.00%
1 980,00 din. 1 782,00 din.

 

Opis:

Njegova analiza naše međuratne poezije, rasuta po tekstovima iz Čardaka ni na nebu ni na zemlji, spada među najlucidnije što je o našoj poeziji rečeno. 

A šta bi nam jedno potpuno izdanje Vinaverovih eseja pokazalo? Otkrilo bi nam jednog od najblistavijih esejista u našoj književnosti, koji nas neprekidno poziva da krenemo na velike puteve i u velike intelektualne avanture, koji se ne boji smelih uopštavanja što ne prestaju da nas podstiču, koji se ne boji dalekosežnih poređenja, koji se – jednostavno rečeno – ne boji ničega, zato što je veliki tragalac.

(Jovan Hristić)

Najmoćnije srpske književne ustanove njegovoga vremena stajale su na putu Vinaverovih ideja, i sve su se na njega bile jednako okomile. Čardak ni na nebu ni na zemlji odbacili su i osporili svi u tadašnjoj književnoj čaršiji – konzervativci i levičari, stari i mladi, akademici i nadrealisti, terazijska elita i skadarlijska boemija. Uprkos tome, izgubljena u novim podelama i pod ratnim ruševinama, ta knjiga je postala primer po kojem su sastavljene mnoge potonje knjige kritičke proze. 

(Predrag Palavestra) 

Čarapko 2 - Sve je opet dobro!Carev novi um

Možda ste zainteresovani i za ove naslove?Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner