Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It
Veća slika

Mičio Kaku

Budućnost uma

Izdavač:  Heliks
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-86059-50-5
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  400
Cena:
Popust: 10.00%
1 .650,00 din. 1 .485,00 din.

 

Opis:

Tajne funkcionisanja mozga živih bića danas se otkrivaju pre svega zahvaljujući računarima i sofisticiranim skenerima. Ono što je nekada bilo ekskluzivni domen naučne fantastike, poslednjih decenija postalo je deo stvarnosti. Tehnologije koje su ranije smatrane nemogućim, kao što je snimanje sećanja, telepatsko komuniciranje, video zapisi snova i telekineza, demonstrirane su u laboratorijskim istraživanjima.

Knjiga "Budućnost uma" daje nam pouzdan i fascinantan uvid u uzbudljive eksperimente koji se danas sprovode širom sveta, a zasnovani su na dostignućima u neuronaukama i fizici. Možda ćemo jednoga dana razviti „pilulu za pamet“ koja će poboljšati naše pamćenje; biti u mogućnosti da prenesemo memorijske sadržaje naših mozgova na računar, neuron po neuron; poslati misli i emocije u lokalni „internet“ tuđeg mozga; upravljati računarima i robotima svojim umom; pomeriti granice besmrtnosti; čak i uspeti da pošaljemo svest daleko u kosmos.

Mičio Kaku svoje čitaoce vodi na turneju po budućnosti i pokazuje kako bi budućnost mogla da izgleda iz perspektive fizičara. Ne samo da u ovoj knjizi u tančine analizira unutrašnji mehanizam mozga, već i tumači vrhunske tehnologije koje menjaju svakodnevni život. Kaku predstavlja i radikalno novu teoriju svesti i primenjuje je da bi na potpuno nove načine objasnio mentalne bolesti, veštačku inteligenciju i vanzemaljsku inteligenciju.

Uz duboko razumevanje nauke koje poseduje dr Kaku, i njegova oštra zapažanja i smela predviđanja budućnosti, knjiga "Budućnost uma" je naučni tobogan - vanserijsko i inspirativno istraživanje najnovijih postignuća neuronauka.

  

Budućnost slobodeBudućnost znanja i kulture

Možda ste zainteresovani i za ove naslove?Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine