Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

Žan-Fransoa Rišar

Tačno u podne

Izdavač:  Clio
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-7102-294-1
Povez:  Tvrd sa omotom
Pismo:  Latinica
Broj strana:  266
Cena:
Popust: 10.00%
1 760,00 din. 1 584,00 din.

 

Opis:

Dvadeset globalnih problema, dvadeset godina da budu rešeni

U knjizi "Tačno u podne" autor nas poziva da redefinišemo svoj pristup problemima XXI veka. On navodi dvadeset najvećih globalnih problema (globalno zagrevanje, izumiranje vrsta i uništenje ekosistema, smanjenje ulova ribe, izumiranje šuma, nestašica pijaće vode, sigurnost pomorskog prometa i zagađenje, siromaštvo, međunarodna finansijska kriza…) i zaključuje da su svima njima zajedničke dve stvari: neprestano se pogoršavaju dok se uobičajene strategije za njihovo rešavanje pokazuju žalosno neuspešnim. Drugim rečima, u našem sve modernijem i mnogoljudnijem svetu ne raspolažemo efikasnim načinom rešavanja problema koje takav svet stvara. Naše prave teškoće tek dolaze i u tom smislu pripadaju budućnosti, ali način na koji ih rešavamo sasvim izvesno pripada prošlosti.

Rišar analizira uzroke i moguće posledice i ističe da su dve velike sile koje će u narednim godinama značajno izmeniti današnji svet – demografska eksplozija i nova svetske privreda.

Rišarova knjiga nudi jedinstven prikaz globalnih problema ovoga veka, ali i celovit pristup njihovom rešavanju, koje bi vlade trebalo da prihvate i odobre, a nevladine organizacije da sprovedu. KnjiguTačno u podne trrebalo bi da pročitaju svi koji su zainteresovani za budućnost čovečanstva!

 



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Nedavno pregledani naslovi

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine