Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It
Veća slika

Goran Arsić

Grace - Patnja jednog sela na Kosovu i Metohiji

Izdavač:  Književna omladina Srbije
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-7343-301-1
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  80
Cena:
Popust: 20.00%
550,00 din. 440,00 din.

 

Opis:

Kada istina progovori.
Knjiga koja predstavlja eklatantan primer kako danas deluje mehanizam lažiranja istorije.
Živimo u vremenu u kome dominira namerno iskrivljavanje istorijskih činjenica na sopstvenu štetu, od strane mnogih pojedinaca, po nalogu a sa ciljem duhovne demobilizacije celog jednog naroda. U situacijama gde je odgovornost drugih teško ili nemoguće poreknuti, pribegava se tehnici podjednakog raspoređivanja krivice svima, bez obzira na stvarno stanje stvari. Srpske žrtve se moralno izjednačavaju sa svojim dželatima ili progoniteljima, dok se krivica ovih poslednjih srazmerno ublažava.
Nametanje hipoteke krivice za izmišljeni genocid od strane srpskog naroda ključan je uslov za svestrano paralisanje odbrambenih kapaciteta našeg naroda, za ubrizgavanje smrtonosne doze moralne pometnje u njegovu samosvest, za rušenje njegovog samopouzdanja i – utiskivanjem pečata odgovornosti za najgnusniji zločin, pod licemernim plaštom „suočavanja sa prošlošću“ – blokiranje svake kreativne vizije budućnosti, koja bi mu pomogla da prokrči put iz žalosnog stanja u kojem se nalazi.

Ova knjiga je još jedan način borbe protiv pisanja lažne istorije koja je u toku, a čiji je cilj moralno, ekonomsko i političko uništenje Srbije.

Ovo je knjiga koja podseća sve nas na istinu da nas niko nije pitao hoćemo li se roditi u ovom ili nekom drugom narodu, na ovom ili na nekom drugom tlu. Za to nemamo ni zasluge, ni krivice. Ali, da li ćemo opstati kao ljudi ili neljudi, to zavisi od nas, kao što od nas zavisi da li ćemo opstati ili nestati pred čovečanstvom.

Budućnost srpskog naroda, ne samo na Kosovu i Metohiji, nego svuda gde se nalazi, zavisiće od toga da li se on drži ili ne drži svega onoga što je sveto i čestito, čovečno. I sadašnjost i budućnost mogu se izgrađivati samo na Istini. A Istina, za nas hrišćane, ne može biti samo veza ideja ili odnosa stvari. Istina je Ličnost. Živa Ličnost.
Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.

Zato se, dok vam je lepo i dok slavite, samo na momenat setite pisca ove knjige, mladog čoveka koji je imao tu (ne)sreću da se rodi i živi na tlu Lazareve zakletve, u ovo vreme zla, i njegove rečenice u kojoj kaže:
,,Dok svi spavaju, ja plačem''.

Verica Sekirarski 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine