Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1


 logo.v      


Tweet
Pin It




Veća slika

N. H. Klajnbaum

Društvo mrtvih pesnika

Izdavač:  Plato books
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-447-0683-0
Povez:  Mek
Pismo:  Latinica
Broj strana:  133
Cena:
Popust: 10.00%
625,00 din. 562,50 din.

 

Opis:

Tod Anderson i njegovi drugovi u gimnaziji Velton shvataju da im se život promenio otkako ih je novi profesor engleskog, Džon Kiting – čovek neobuzdanog duha i velike širine – podstakao da „žive neobičnim životima!“ Nadahnuti Kitingom, mladići oživljavaju Društvo mrtvih pesnika – tajni klub u kom su, nesputani očekivanjima škole i roditelja, mogli da se prepuste svojim strastima za životom i potrazi za svojom pravom ličnošću.

Kiting upoznaje mladiće s mislima i stihovima velikih pesnika – Bajrona, Šelija i Kitsa – te oni ne samo da otkrivaju lepotu jezika, već počinju i da uviđaju koliko je svaki trenutak u životu dragocen.

Međutim, članovi Društva mrtvih pesnika ubrzo shvataju da novostečena sloboda može imati tragične posledice.

Mogu li klub i individualnost koju on podstiče opstati pod pritiskom autoriteta – škole i roditelja – koji su rešeni da unište dečačke snove?

Ovaj roman, nostalgičan za sve one koji su odrastali osamdesetih godina, podsticajan je i za nove generacije, za sve mlade ljude koji tragaju za suštinom svog života i koji prepoznaju da sloboda, avanturistički duh i „zavereništvo“ u prijateljstvu, ljubavi i umetnosti može da ih promeni, da ih načini boljim i srećnijim ljudima.



 


Možda ste zainteresovani i za ove naslove?



Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

baner anglozine