Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      



Biblijska proročanstvaBiciklizam: anatomija


Veća slika

Grupa autora

Biblika: Biblijski atlas

Izdavač: Naša priča plus
ISBN:  978-86-87601-06-2
Povez:  Tvrd
Pismo:  Latinica
Broj strana:  576
Cena:
Popust: 15.00%
14 040,00 din. 11 934,00 din.

 

Opis:

Doživite i upoznajte najčitaniju knjigu svih vremena – Bibliju, na izuzetan način!

Biblika: biblijski atlas vodi čitaoca na uzbudljivo i čudesno putovanje kroz svet, kulturu, geografiju i istoriju biblijskih zemalja. 
Međunarodni tim stručnjaka sa prestižnih svetskih univerziteta (Oksford, Kembridž, Jejl, Tel Aviv) pomogli su da se kroz jasne tekstove, detaljne mape, legende mapa, tabele, indeks... i mnoštvo umetničkih prikaza biblijskih događaja na izuzetan način oživi svet Biblije.

Biblika se ne bavi teološkim tumačenjima Biblije, već sa naučnog aspekta – istorijskog, geografskog, arheološkog, etnološkog i kulturološkog posmatra i objašnjava biblijske događaje i postupke pojedinih biblijskih ličnosti, iznosi arheološka otkrića i istorijske dokaze koji u većini slučajeva potvrđuju biblijske zapise.

Poslednja dva poglavlja govore o životu i učenju Isusa Hrista, predstavljaju ceo društveno-istorijski kontekst u kome je živeo i delovao, kao i nastanak i širenje hrišćanstva.

Na kraju su dati rodoslovi svih vladara i pregled svih carstava, kraljevstava i dinastija koji se pominju u Bibliji, kao i Isusov rodoslov, tabela Deset božijih zapovesti...

Na taj način, Biblika premošćava hronološki, kulturološki i geografski jaz između današnjeg čitaoca i biblijskog sveta i pomaže da shvatimo mnoge događaje i upoznamo ličnosti koje stoje u osnovi razumevanja cele evropske kulture i civilizacije.



 




smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka