Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      


Veća slika

E. Aronson, T. D. Vilson, R. M. Akert

Socijalna psihologija

Izdavač: Mate
ISBN:  978-86-86313-12-6
Povez:  Tvrd
Pismo:  Latinica
Broj strana:  700
Cena: 5 900,00 din.

 

Opis:

Psihologija zaposlenih, menadžera, vlasnika preduzeća!
Upoznajte bit ljudskog razmišljanja!

Na specifičan, svima već poznat način učenja i istraživanja kroz pripovedanje, kao pristup u proučavanju psihologije, ova knjiga na vrlo privlačan i pristupačan način vodi čitaoce ka razumevanju teme. Oslanjajući se na svoje veliko iskustvo profesora i istraživača, Elliot Aronson, Tim Wilson i Robin Akert zajedno predstavljaju kako da prevaziđeno, klasično istraživanje, zamenite novim, modernim načinom, koji je budućnost socijalne psihologije. Značajno ažurirano peto izdanje koje sadrži sve promene u disciplini, pruža čvrstu osnovu čitaocima, kako bi izgradili svoje razumevanje oblasti socijalne psihologije, na pristupačan i zanimljiv način.

U petom izdanju, izneta su nova istraživanja: socijalna kognicija i percepcija, samopoimanje, samoopravdavanje, stavovi i promena stavova, konformizam, grupni procesi, interpersonalna privlačnost, prosocijalno ponašanje, agresija, predrasude i socijalna psihologija na delu kao i posebno poglavlje o metodologiji. Od uvodnih opisa situacija iz stvarnog života kojima započinje svako poglavlje, sve do istorijskih događaja, savremenih događanja i naših vlastitih života koji su ugrađeni u priču, pripovedanje je obeleženo stvarnim, poznatim primerima. Poglavlja počinju vinjetom iz svakodnevnog života koja ilustruje dolazeće pojmove. Tu je i nekoliko „mini-priča“, utkanih u svako poglavlje, koje ujedno ilustruju pojedine pojmove i oživljavaju materiju. Uticaji kulture ili polova vrše snažan uticaj na razna područja vodeći nas ka odgovorima na njihovo dejstvo u socijalnom kontekstu.

"Udžbenik Aronsona, Vilsona i Akerta, cenjenih profesora koji su čitav život posvetili proučavanju i objašnjavanju ovih fenomena, jedan je od najboljih resursa gde možemo pronaći odgovore na veliki broj pitanja koji se tiču socijalne psihologije. I to ne bilo kako date odgovore, nego ispričane poput priča, sa nizom primera iz realnog života koji čitaocu maksimalno približavaju temu. Ovaj udžbenik jasno pokazuje da je socijalna psihologija puna interesantnih priča, nekada i o teškim temama"
Nebojša Petrović, Filozofski fakultet, Beograd

  
Nedavno pregledani naslovi

smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka