Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      Duh Aleksandra VolfaEmaus


Veća slika

Džon Maksvel Kuci

Elizabet Kostelo

Izdavač:  Paideia
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  86-7448-240-6
Povez:  Tvrd
Pismo:  Latinica
Broj strana:  185
Cena:
Popust: 10.00%
605,00 din. 544,50 din.

 

Opis:

Junakinja Kucijeve najnovije knjige, romansijerka Elizabet Kostelo, putuje po svetu primajući nagrade i držeći predavanja na kojima sebe i svoje slušaoce dovodi u neprijatne situacije. Sa bespoštednim humorom, Kuci od filozofskog eseja gradi novu formu: roman koji svoju strukturu duguje borbi između paganske imaginacije i strogih zahteva razuma.

Neobičan prekršaj književnog protokola... Po spoju realističkog pripovedanja, mita, kontroverzne polemike, platonovskog dijaloga, erotskih epizoda i pikanterija o drugim piscima, ovo je bliže renesansnoj prozi nego prosečnom savremenom romanu. Ali Kucijeva Elizabet je, naravno, savremena verzija renesansne ličnosti, sa potpuno savremenim teskobama.
New York Review of Books

Suprotno očekivanjima, knjiga je potresnija od svega što je Kuci dosad napisao, a možda i duboko ispovedna.
London Review of Books

Neugodna poruka iz Sramote ovde je eksplicitna: oni koji su pretplaćeni na Zapadnu kulturu kao na Riders dajdžest ne mogu se tešiti njenom tobožnjom univerzalnošću.
Independent

Pažljivi čitalac biće ozbiljno uzdrman. Zbog toga Kuci i jeste slavan. Romani koji ne nude utehu doneli su mu dva Bukera i Nobela. On je literarni superstar.
Daily Telegraph

  
Nedavno pregledani naslovi

smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka

pulse baner