Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

Joomla gallery by joomlashine.com

lista 1

   logo.v      






Veća slika

Zoran Maslaković

Jedna niška priča

Izdavač:  Književna omladina Srbije
Pogledajte sve naslove ovog izdavača
ISBN:  978-86-7343-214-4
Povez:  Mek
Pismo:  Ćirilica
Broj strana:  220
Cena: 540,00 din.

 

Opis:

Priča o jednoj zemlji koja je prestala da postoji.

Priča o jednoj porodici, o jednom gradu i generaciji i o njenom sazrevanju, ljubavi i neizvesnosti koje je nosio život krajem osamdesetih godina prošlog veka.

Roman ,,Jedna niška priča“ na slikovit način uvodi čitaoca u svakodnevni život Niša, kroz preplitanje događaja iz 80-tih i 90-tih godina prošlog veka, događaja u vremenu kada je naša zemlja bila sastavljena od šest republika i dve pokrajine, ali i događaja u našoj zemlji ovakavoj kakvu je danas znamo.

Čitajući ovu divnu knjigu, vratićete se u detinjstvo, mladost, neko davno vreme kada nije bilo bitno ko si, odakle si, kada se cenilo ,,bratstvo i jedinstvo'', data reč. Maslaković nas vraća u vreme prvih ljubavi i poljubaca u parku, prvih kupljenih kaseta i patika. Vraća nas, prvenstveno, danas izgubljenim vrednostima: poštovanju, časti, bezbrižnosti, ljubavi.

U oblikovanju romana Maslaković je primenio čisti realistički postupak. Fabula je socijalno motivirana, društvena sredina prikazana u svojoj tipičnosti, likovi su socijalno, govorno i psihološki izdiferencirani. U njegovom prikazu sredine dolaze do izražaja i naturalističke sekvence, dok dobroćudni humor daje delu posebna obeležja. Bez preteranih opisa,bez suvišnih rečenica, napisana tako da ćete sve vreme čitanja imati osećaj da ste zapravo u središtu dešavanja.

U pripremi je nastavak, drugi deo ovog romana.



 




Nedavno pregledani naslovi

smart

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka