Korpa (0)

Vaša Korpa je trenutno prazna.

Valuta: 

logo.v


Veća slika

Vladimir Barać

U redosledu pojavljivanja

Izdavač: Književna omladina Srbije
ISBN:  978-86-7343-184-0
Povez:  Mek
Pismo:  Ćirilica
Broj strana:  80
Cena: 540,00 din.

 

Opis:

Nagrada "PEGAZ" za prvo mesto u kategoriji "Zbirka kratkih priča" u 2012. godini!

Nesvakidašnja zbirka priča napisana ,,rukom urbanog mangupa'' u kojoj ravnodušnost dobija reljef, zverstvo dobija slovesnost, a bezličnost - ličnost!


Sećati se, znači živeti. Staviti svoje misli na papir u onakvoj formi kakve one zapravo i jesu, izuzetno je hrabar čin koji nedostaje današnjoj književnosti, u ovo vreme nametnute kulture i pozorišnog komada gde i sam vuk nosi ovčije runo.

U knjizi ,,U redosledu pojavljivanja'' prepunoj realističnih konstinenci, bilo kakva vrsta maske je vidno odbačena.Barać znalački perfektno izvlači paralelu između svega onog što u jednom danu može da nas okruži i naših sopstvenih misli. Zatim te dve stvari nehajno ostavlja po strani dozvoljavajući im da u sopstvenom kovitlacu svezuju jedna drugu, čime se i bezazlen trenutak može učiniti pokretačem nezaustavive lavine smisla.

Ono što je u svakom čoveku ostalo zakopano duboko u njegovoj unutrašnjosti, Vladimir Barać beskurpulozno čupa iz sebe i stavlja na papir na takav način, da ostavlja bez daha.

Ko uspe da se čitajući ovu predivnu knjigu makar na tren poistoveti sa autorom, i u njegovim dupljama usadi svoje oči, videće stvari na način koji ranije nije nije, videće slobodnu misao, nepregledna prostranstva nemira, zasmetaće mu nemarnost, ljudska nesmotrenost, ali će i začuti lavež psa koji je davno prestao biti stanar naših domova. Uostalom, kakav je vaš redosled pojavljivanja?

Iz recenzije Bobana Adamovića

 
Nedavno pregledani naslovi

Najbolja ponuda!

Virtuemart Product Slideshow

isporuka